Vairāk nekā 24 000 Krievijas pilsoņu izsūtītas vēstules par dokumentu iesniegšanu PMLP

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: WINDCOLORS/Shutterstock

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) ir izsūtījusi informatīvas vēstules kopumā 24 505 Krievijas pilsoņiem, uz kuriem attiecas Imigrācijas likuma grozījumi, norāda PMLP.

Imigrācijas likuma grozījumi paredz, ka tiem Krievijas pilsoņiem, kuri pirms Krievijas pilsonības iegūšanas bijuši Latvijas pilsoņi vai Latvijas nepilsoņi un saņēmuši pastāvīgās uzturēšanās atļaujas, līdz 1. septembrim jāiesniedz pārvaldē dokumenti Eiropas Savienības pastāvīgā iedzīvotāja statusa pieprasīšanai, tostarp arī apliecinājums par sekmīgi nokārtotu valsts valodas pārbaudi.

Paredzams, ka dokumentu izskatīšanas laiks būs līdz vienam gadam.

Kamēr dokumenti tiks izskatīti, personai iepriekš izsniegtā uzturēšanās atļauja būs derīga līdz jaunas atļaujas saņemšanai.

PMLP aicina dokumentus iesniegt savlaicīgi, lai šis process ritētu raiti un bez liekas kavēšanās.

"Īpaši svarīgi atcerēties, ka pat tad, ja uz personu attiecas valsts valodas pārbaudes izņēmums, visi pārējie dokumenti tāpat obligāti jāiesniedz, un tie pārvaldē ir jāsaņem līdz šī gada 1. septembrim," uzsvērusi pārvaldes priekšniece Maira Roze.

Ja pieteikums netiks saņemts līdz 1. septembrim, no 2. septembra pastāvīgās uzturēšanās atļauja zaudēs spēku un līdz 2023. gada 2. decembrim būs jāatstāj Latvijas teritorija.

Ja vēstule šīs nedēļas laikā nav saņemta vai vēstules saņēmējs uzskata, ka prasība par valsts valodas prasmes pierādīšanu uz viņu neattiecas, PMLP aicina vērsties pārvaldē, rakstot e-pasta vēstuli uz adresi mn@pmlp.gov.lv.

Pārvaldē nav jāvēršas tiem Krievijas pilsoņiem, kuri jau iesnieguši pieteikumu Eiropas Savienības pastāvīgā iedzīvotāja statusa pieprasīšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu