"Drausmīgs laiks." Plašu rezonansi izraisījusi intervija, ko mākslīgais inteletks sniedzis Mihaela Šūmahera vārdā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mihaels Šūmahers
Mihaels Šūmahers Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas izdevums "Die Aktuelle" pēc viltus intervijas ar Mihaelu Šūmaheru publicēšanas būs spiesta tiesāties ar leģendārā pilota ģimeni.

Iknedēļas izdevuma "Die Aktuelle" vāku rotāja Šūmahera seja ar virsrakstu "Mihaels Šūmahers, pirmā intervija". Apakšvirsrakstā tika norādīti vārdi: "Tas izklausījās mānīgi reāli."

Protams, šāds raksts izraisīja plašu rezonansi. Minētajā publikācijā Šūmahers it kā atskatās uz 2013. gadā piedzīvoto slēpošanas incidentu.

"Mana dzīve ir pilnībā mainījusies. Tas bija drausmīgs laiks manai sievai, bērniem un visai pārējai ģimenei. Guvu tik smagu traumu, ka mēnešiem ilgi gulēju mākslīgajā komā, jo citādi mans ķermenis nebūtu ticis galā," it kā sacījis Šūmahers.

Tikai raksta izskaņā tā autors lasītājiem atklājis, ka šīs "Šūmahara atbildes" patiesībā sniedzis mākslīgais intelekts.

Šūmahera pārstāvis sarunā ar CNN norādījis, ka leģendārā pilota ģimene plāno celt apsūdzību pret "Die Aktuelle". Savukārt izdevuma pārstāvis Deniss Barkhausens atteicās CNN sniegt komentāru.

Kā zināms, Šūmahera ģimene attiecībā uz leģendāro pilotu un viņa veselības stāvokli ievēro ļoti stingru privātuma politiku, bijušo sportistu neļaujot apciemot teju nevienam.

Vēl nesen bijušais Šūmahera boss Žans Tods sarunā ar itāļu laikrakstu "Corriere della Sera" aicināja apkārtējos viņa draugu likt mierā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu