"Nekad divreiz nevilkšu vienu un to pašu." Kašers atklāj, ko dara ar veco apģērbu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Problēma, kur likt par liekām kļuvušās drēbes, aktuāla ir arī sabiedrībā pazīstamiem vīriešiem. Stilists un multimākslinieks Kašers jeb Kaspars Blūms-Blūmanis sarunā ar izdevumu "Privātā Dzīve" atklāj, ko dara ar veco apģērbu.

"Apģērbu šķiroju divreiz gadā – rudenī un pavasarī. Vienreiz atlasu ziemas un rudens apģērbu, otrreiz – pavasara un vasaras," stāsta multimākslinieks.

Nevajadzīgās drēbes Kašers ziedo labdarībai, ved uz veco ļaužu pansionātu vai izmet tekstila šķirošanas konteineros.

"Esmu tāds cilvēks, kurš, apmeklējot pasākumus, nekad divreiz nevilks vienu un to pašu. Man ir jādomā par to, kā izskatos katrā fotosesijā," nopūšas Kašers. Viņš uzsver, ka modes industrijā strādājošajiem apģērba ir vairāk.

Mākslinieks atzīst, ka nav liels "veikalu ķemmētājs" un spontāno pirkumu veicējs. Ikdienai viņam nepieciešams maz. "Skapī ir tikai viens nodalījums ar drēbēm. Man gan ir arī labas kvalitātes apģērbs, kuru glabāju koferos. Daži koferi ir tepat Rīgā, citi – tēta garāžā.

Šīs drēbes ir gluži kā relikvijas, kuras negribu izmest vai atdot citiem. Katrai ir savs stāsts un sentimentālas atmiņas. Esmu novērojis, ka modē mēdz atgriezties tas, kas bija topā pirms desmit gadiem, tāpēc kādu dienu šīs drēbes, visticamāk, atkal uzvilkšu," stāsta Kašers.

Vairāk lasi izdevuma "Privātā Dzīve" 18. aprīļa numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu