Medijs: Krievi īsteno provokatīvu bruņutehnikas pārvietošanu Moldovā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Karasev Viktor/Shutterstock

Moldova apsūdz Krievijas armiju par provokatīvu bruņutehnikas pārvietošanas ārpus tā dēvēto krievu miera uzturētāju posteņu darbības zona, kā arī par savu pilnvaru pārsniegšanu vietējo iedzīvotāju pārbaudīšanā, piektdien, 21. aprīlī, vēsta aģentūra "Moldpress".

Apvienotā komisija, kas kontrolē miera uzturēšanas operāciju separātiskajā Piedņestras apgabalā un ceturtdien sanāca uz sēdi Benderā, paziņojusi par drošības režīma pārkāpumiem, ko laikā no februāra līdz aprīlim pieļāvušas krievu militārpersonas.

Krievu bruņutehnika bez saskaņošanas ar Apvienoto kontroles komisiju vairākkārt pārvietojusies ārpus miera uzturētāju posteņu darbības zonas.

Tā dēvētās drošības zonas iedzīvotāji arvien biežāk sūdzas arī par nepamatotu apturēšanu, kā arī par pārmērīgām dokumentu un transportlīdzekļu pārbaudēm.

Moldovas delegācija šādas darbības atzinusi par provokatīvām un aicinājusi Piedņestrā esošo Krievijas kontingentu atteikties no destabilizējošas uzvedības.

Kā vēstīts, Moldovas prezidente Maija Sandu februārī paziņoja, ka Krievija plāno Moldovā sarīkot valsts apvērsumu, nomainot tās proeiropeisko valdību ar prokrievisku marionešu administrāciju, lai tādējādi varētu izmantot Moldovu karā pret Ukrainu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu