"E.Gulbja laboratorijā" pārbaudītajās ērcēs nav konstatēts encefalīta vīruss

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Sergei Aleshin/Shutterstock

Šogad SIA "E.Gulbja laboratorija" tikušas pārbaudītas gandrīz 100 ērces. Nevienai nav konstatēts ērču encefalīts, norāda kompānijā.

Vienlaikus, lai arī ērču encefalīta vīrusa klātbūtne šogad vēl nav konstatēta, aptuveni 13% ērču atrasts Laimas slimības izraisītāja "RNS. B. burgdorferi" DNS.

Šogad 10% no nodotajiem ērču paraugiem pieņemti "E.Gulbja laboratorijas" bezkontakta pieņemšanas punktos.

Kompānijas pārstāvji norāda, ka pagājušā gada vasarā "E.Gulbja laboratorijā" pārbaudīts vairāk nekā 1200 ērču, no kurām encefalīta vīruss atrasts 0,2% gadījumu, bet Laimas slimības izraisītājs - 18% ērču.

Jau ziņots, ka no pagājušā gada vasaras "E.Gulbja laboratorija" piedāvā nodot ērces analīzēm bezkontakta nodošanas punktos, kas tika izvietoti Covid 19 pandēmijas ietekmē.

Patlaban Latvijā ir 22 šādi pieņemšanas punkti.

"E.Gulbja laboratorijas" apgrozījums 2021. gadā bija 76,7 miljoni eiro, kas ir par 88,4% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa pieauga trīs reizes līdz 20,036 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"E.Gulbja laboratorija" dibināta 1993. gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 60 755 eiro. Uzņēmums pieder Birutai Banderei (26%), Didzim Gavaram (37%) un Egilam Gulbim (37%).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu