Peskova dēls komentē savu dalību karā Ukrainā "Vagner" rindās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dmitrijs un Nikolajs Peskovi.
Dmitrijs un Nikolajs Peskovi. Foto: @avia_pro/Twitter.com

Kremļa preses sekretāra Dmitrija Peskova dēls karojis Ukrainā algotņu grupējuma "Vagner" sastāvā. Sestdien, 22. aprīlī, publicētā laikraksta "Komsomoļskaja pravda" intervijā Nikolajs Peskovs apstiprināja informāciju, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Dmitrija Peskova 33 gadus vecais dēls Nikolajs Peskovs sacīja, ka dienējis Ukrainā.

"Tas notika pēc manas iniciatīvas. Es to uzskatīju par savu pienākumu," sacīja Peskovs.

Kremļa preses sekretāra dēls norādīja, ka ir izpildījis savu līgumu, dienējot nedaudz mazāk par pusgadu. Nikolajs pieņēmis citu vārdu, lai slēptu identitāti. Laikraksts ziņo, ka Nikolajs saņēmis medaļu par drosmi.

Intervijā tika vaicāts, ko par dienestu domā Nikolaja tēvs Dmitrijs Peskovs

"Es domāju, ka viņš ar mani lepojas. Tēvs teica, ka pieņēmu pareizo lēmumu," stāsta Nikolajs.

Nikolajs Peskovs ir dzimis 1990. gadā un dzīvoja Lielbritānijā desmit gadus pēc PSRS sabrukuma 1991. gadā. 

Pēc tam viņš atgriezās Krievijā un dienēja stratēģiskajos raķešu spēkos no 2010. gada līdz 2012. gadam.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka kara noziedznieka Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs esot lūdzis uzņemt dēlu "Vagner" algotņu grupējuma rindās, norāda "Vagner" dibinātājs Jevgēņijs Prigožins, informē Krievijas neatkarīgais medijs "Meduza".

Prigožins apgalvo, ka Peskova dēls Ukrainā karo "Vagner" grupas sastāvā un ir "parasts artilērists". To "Vagner" dibinātājs sacīja intervijā medija "RIA FAN" darbiniekam Aleksandram Simonovam.

"No visām manām paziņām viens cilvēks, Dmitrijs Sergejevičs Peskovs, kurš savulaik bija zināms kā pilnīgs liberālis, palūdza pieņemt savu dēlu, kurš daļu dzīves ir pavadījis Amerikā, ja nemaldos, vai Anglijā.

Viņš atnāca un teica: "Ņemiet viņu kā vienkāršu artilēristu.""

Prigožins neprecizēja Peskova dēla vārdu, kurš, pēc viņa sacītā, dienējis "Vagner" rindās. Prigožina raksturojums atbilst Krievijas Federācijas prezidenta preses sekretāra Dmitrija Peskova vecākajam dēlam Nikolajam Čolzam, kurš desmit gadus dzīvoja Lielbritānijā un atgriezās Krievijā 2011. vai 2012. gadā.

Medijs "Meduza" sazinājās vietnē "Telegram" ar Dmitriju Peskovu, vaicājot, vai viņa dēls karo "Vagner" rindās. Peskovs izlasīja jautājumu un neatbildēja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu