Vācijā streiko Berlīnes-Brandenburgas un Hamburgas lidostu darbinieki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Markus Mainka/Shutterstock

Pirmdien, 24. aprīlī, streiko Berlīnes-Brandenburgas un Hamburgas lidostu darbinieki, tādējādi cenšoties panākt algu paaugstināšanu.

Streika dēļ Berlīnes-Brandenburgas starptautiskaja lidostā atcelti visi izejošie pasažieru avioreisi, kā arī 70 no 240 ienākošajiem reisiem.

Tikmēr Hamburgas lidostā atcelts 31 no 160 izejošajiem lidojumiem.

Streiki sākās plkst. 3.30 (plkst.4.30 pēc Latvijas laika) un ilgs līdz pusnaktij un skar lidostu drošības dienesta, pasažieru kontroles dienesta, kā arī kravu un personāla kontroles dienesta darbiniekus.

Tas ir trešais lielais streiks Berlīnes-Brandenburgas starptautiskajā lidostā šogad.

Streika iemesls ir arodbiedrības "Verdi" sarunas ar Federālo Drošības uzņēmumu apvienību (BDLS) par papildus piemaksām par darbu nakts maiņās, sestdienās, svētdienās un svētku dienās.

Arodbiedrība aicinājusi BDLS beidzot iesniegt piedāvājumu, kuru būtu iespējams apspriest 27. un 28. aprīlī paredzētajās sarunās, nevis turpināt vilcināt laiku.

Pretējā gadījumā arodbiedrība draud maijā streikus turpināt, paralizējot lidojumus arī Vasarsvētkos.

Arodbiedrība cīnās arī par kolektīvo līgumu grozījumiem, kas paredz virsstundu apmaksas palielināšanu komerciālo lidostu drošības dienestu un apkalpojošā personāla darbiniekiem.

Pēdējo mēnešu laikā arodbiedrības Vācijā, cīnoties par algu palielināšanu, sarīkojušas vairākus streikus, kas cita starpā paralizējuši sabiedriskā transporta kustību, bērnudārzus, slimnīcas un atkritumu savākšanu.

Pēdējās dienās streiki notikuši Diseldorfas, Hamburgas un Ķelnes/Bonnas, Šutgartes un Karlsrūes/Bādenbādenes lidostās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu