VIDEO "Izkrita 24 stundu laikā." "TikTok" lietotāja par zobu plāksnīšu procedūras trendu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Crime Art/Shutterstock

Floridas iedzīvotāja, mārketinga menedžere Greisa Fevela internetā dalījusies pieredzē, kā pagājušajā gadā nolēmusi zobus atjaunot ar porcelāna plāksnītēm jeb zobu venīriem, lai iegūtu baltāku smaidu. Taču zobārsts nepareizi veica procedūru, kā rezultātā tās izkrita, vēsta medijs "Insider".

Zobu venīri jeb porcelāna plāksnītes ir viens no izplatītākajiem zobu atjaunošanas veidiem, kas ievērojami uzlabo priekšzobu izskatu.

"Insider" norāda, ka, kopjot zobus pareizi un regulāri, zobu venīri kalpos apmēram 15 līdz 20 gadus.

@hellomynameisgee Veneer fail awareness! I've had them on for two days, and they are already falling off. #veneers #dentist #veneersjourney #veneerscheck #dentalveneers @Dr. Sara ♬ original sound - G

Sociālajos tīklos pēdējo gadu laikā publicētas daudzas fotogrāfijas un video ar perfektiem smaidiem. Daudzi cilvēki pat lido uz citām valstīm, lai lētāk veiktu šo procedūru. Lai gan šāda izskaistināšanās ir īpaši populāra slavenību un influenceru vidū, mūziķi Bad Bunny un Kelani publiski paziņoja, ka nožēlo procedūru diskomforta dēļ.

Arī Greisa Fevela nožēlo dārgo procedūru, jo uzliktais venīru komplekts bija dzeltenāks, nekā viņa gribēja, un tie sāka smirdēt, kad spraugās starp viņas īstajiem zobiem un uzlikām sakrājās baktērijas.

Viņa pārtrauca satikties ar draugiem, līdz pēc vairākiem mēnešiem pilnībā nomainīja zobu venīrus.

Plāksnīšu uzlikšanas procedūru Fevela veica pie zobārstes, kurai bijis augsts reitings vietnē "Yelp", kas publicē atsauksmes par uzņēmumiem. Taču sieviete stāsta, ka jau sākotnēji zobārstes rīcība šķitusi nepareiza.

Pirmkārt, ārste nenoņēma zobu nospiedumus, lai noteiktu precīzu viņas venīru formu. Un 3,5 stundu ilgās tikšanās laikā, kas bija paredzēta, lai "sagatavotu" zobus, ārste bieži izgāja no kabineta pie citiem pacientiem.

Tajā vakarā Fevelai venīri sāka krist nost. Pirmais venīrs nokrita, ēdot tofu. Pamodusies nākamajā rītā, viņa secināja, ka pa nakti nokritis vēl viens venīrs.

"Es nodomāju: "Ko esmu izdarījusi? Man ir 25 gadi, tam nevajadzētu notikt,"" sacīja Fevela.

Fevela steidzās pie zobārstes, taču viņa nepaskaidroja, kāpēc tā ir noticis. Lai gan zobārste pielīmēja nokritušos venīrus, tie turpināja atdalīties no zobiem.

Sieviete pēc kāda laika meklēja palīdzību pie cita ārsta, kurš viņai teica, ka venīri nav pareizi izgatavoti un smakošana rodas tādēļ, ka tie slikti pieguļ un spraugās krājas baktērijas.

Jaunais zobārsts sievietei ieteica veikt procedūru vēlreiz. Tai viņa iztērēja 9403 ASV dolāru. Pirmā, paviršā venīru likšana maksāja 8950 ASV dolāru, taču šo naudu kliente saņēma atpakaļ.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu