Pirmdien Kauņas lidostā aizturēts no Latvijas ielidojis helikopters, kas bija ceļā uz Pleskavu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Bogdan Vacarciuc/Shutterstock

No Latvijas lidojošs privāts helikopters ieradās Kauņas lidostā, tomēr tam aizliegts turpināt ceļu uz Pleskavu, jo radušās aizdomas par iespējamu starptautisko sankciju Krievijai apiešanas mēģinājumu, informē Lietuvas Satiksmes drošības pārvalde.

Pārvaldē informē, ka lidaparāts aizturēts pirmdien, 24. aprīlī, līdz varasiestādes noskaidros lidojuma un citu informāciju.

"Helikoptera "UP-RB008" lidojuma detaļas un visu ar to saistīto informāciju pašlaik izvērtē varasiestādes, kas atbildīgas par starptautisko sankciju izpildi," paziņoja Lietuvas Satiksmes drošības pārvaldē.

Helikopters Traķu rajona Palukņu lidlaukā piektdien, 21. aprīlī, ieradās no Latvijas un vēlāk devās uz Kauņas lidostu.

Pirmdien, 24. aprīlī, Lietuvas Satiksmes drošības pārvalde sazinājās ar helikoptera īpašnieku, kurš informēja, ka lidaparātam jādodas uz Astanu Kazahstānā.

Uzraugs paziņoja, ka gaida visus nepieciešamos dokumentus, lai pārliecinātos, ka netiek pārtrauktas starptautiskās sankcijas.

"Helikopters pašlaik atrodas Kauņas lidostā un tas nevarēs doties prom no Lietuvas, kamēr Lietuvas Satiksmes drošības pārvalde nebūs izvērtējusi visus lidojuma apstākļus," informē institūcijā.

Eiropas Savienības sankcijas aizliedz bloka teritorijā atļaut nolaisties, pacelties vai pārlidot Krievijas lidsabiedrību vai Krievijā reģistrētiem lidaparātiem, kā arī lidaparātiem, kuri pieder, ir fraktēti vai citā veidā atrodas Krievijas fizisku vai juridisku personu kontrolē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu