Baiba Sipeniece-Gavare nosauc, viņasprāt, atbilstošu valsts prezidenta amata kandidāti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Baiba Sipeniece-Gavare
Baiba Sipeniece-Gavare Foto: Zilgma Kukle/LETA

Tīmeklī jau notiek gan diskusijas, gan neformāli balsojumi par iespējamajiem valsts prezidenta amata kandidātiem. Kādā balsojumā nosaukts arī TV personības un radio balss Baibas Sipenieces-Gavares vārds. Sarunā ar tiešsaistes žurnālu "Klik" Baiba dalījās pārdomās par savu kandidatūru šim amatam un nosauca arī, viņasprāt, atbilstošu valsts prezidenta amata kandidāti.

Ņemot vērā, ka līdz šim bijusi vien viena sieviete valsts prezidentes amatā - Vaira Vīķe-Freiberga, vaicājām, vai ir kāda sieviete, ko Baiba uzskata par piemērotu?

"Ja ņem vērā, ko es nosaucu - izglītība, svešvalodas, attieksme pret valsti, godīgums, tad no man zināmajām sievietēm es nosauktu Lolitu Čigāni.

Es viņu pazīstu, es zinu viņas attieksmi pret valsti, viņas nopietnību pret ieņemamajiem amatiem, ar kādu atbildību viņa to dara. Es domāju, ka viņa varētu būt viena no."

Ziniet kā, ja es deleģēju kādu sievieti, man viņa būtu arī jāpazīst. Mums noteikti vēl ir sievietes gan ar labu izglītību, gan svešvalodu zināšanām, gan manierēm, bet es viņas nepazīstu personīgi. Man ir svarīgi, lai šo cilvēku pazīstu arī personiski. Es pazīstu Lolitu, zinu, ka viņa ir labā nozīmē valsts patriote, viņa atbilst visiem tiem kritērijiem, kurus es minēju."

Ko Baiba saka par savu kandidatūru valsts prezidenta amatam lasiet tiešsaistes žurnālā "Klik".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu