Sociālajos tīklos aktīvi apspriež "skolotāju ar "Dior" somiņu" protestā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: andersphoto/Shuttertsock

Sociālo tīklu vietnē "Facebook" lietotājs Edgars publicējis fotoattēlu, kur, dodoties uz protestu, redzama kāda skolotāja ar šķietami dārgu "Dior" zīmola somiņu. Vīrietis internetā atradis informāciju, ka šāda soma maksā aptuveni 3000 eiro. Nav gan droši, ka somiņa ir oriģināla.

Edgars raksta: "Protams, protams, nav mana darīšana. Taču es neieteiktu šādi prasīt algas pielikumu. Nav labs tonis. Turklāt, piketā to var saplēst vai apliet ar kolu."

Ieraksts raisījis diskusijas par to, ka somiņa varētu būt replika un iegādāta kādā citā valstī, piemēram, Turcijā vai Ēģiptē.

2022. gadā TVNET GRUPAS tiešsaistes žurnālā "Klik" publicējām apskatu par to, ka pēdējā laikā arvien vairāk Latvijas iedzīvotāju tirgo dažādu zīmolu pakaļdarinājumus - somas, makus, apavus, aksesuārus un smaržas.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) uzsvēra, ka visbiežāk viltotās preces tiek sūtītas no Ķīnas, Honkongas, Krievijas, Turcijas un Baltkrievijas. Visbiežāk pārkāpumus konstatē precēm ar plaši pazīstamām preču zīmēm - "Nike", "Adidas", "Louis Vuitton" un "Prada".

Faktori, kā atšķirt oriģinālu no viltojuma

Preces cena

Viltotām precēm var būt izteikti zemāka cena nekā oriģinālām precēm oficiālo izplatītāju veikalos. Zema cena - viens no "āķiem", lai viltojumu ražotāji varētu ātri pārdot viltojumus un gūt peļņu.

Preces avota ticamība

Pārliecinieties, vai interneta veikala vietnē publicētā informācija ir ticama. Pievērs īpašu uzmanību sadaļās "par mums", "kontakti" un "rekvizīti" publicētajai informācijai.

Preces apraksta un attēlu kvalitāte

Pievērsiet uzmanību interneta veikala vietnē publicēto attēlu kvalitātei. Bieži vien viltotāji ļaunprātīgi izmanto attēlus no oriģinālražotāju interneta vietnēm. Pievērs uzmanību arī tam, vai informācija ir publicēta korekti - bez gramatikas kļūdām.

Interneta veikala reputācija un klientu atsauksmes

Pirms iepirkšanās izpēti atsauksmes par interneta veikalu - tas ļaus saprast, vai ar attiecīgo tiešsaistes pārdevēju jau iepriekš nav bijušas problēmas.

Ir arī svarīgi parametri, kā atšķirt oriģinālu no viltojuma, taču katram zīmolam tie var atšķirties.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu