"Jāpieslīpē disciplīna." Vītoliņš vērtē pārbaudes spēli pret Šveici

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš pārbaudes spēlē pret Šveices valstsvienību "Arēnā Rīga".
Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš pārbaudes spēlē pret Šveices valstsvienību "Arēnā Rīga". Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai Latvijas vīriešu hokeja izlasee pārbaudes spēlē pret Šveici cīnītos par panākumu, vajadzēja izpildīt vairāk metienu pa pretinieku vārtiem, norāda Latvijas valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Jau ziņots, ka Latvija savā laukumā ar rezultātu 3:5 (1:0, 2:2, 0:3) piekāpās Šveicei.

"Šī bija visnopietnākā spēle līdz šim. Bija redzams spēles zīmējums un neatkarīgi no tā, ka trešajā trešdaļā zaudējām, tā bija vislabāk taktiski nospēlētā trešdaļa," preses konferencē pēc neveiksmes teica Vītoliņš.

"Viss bija mūsu pašu rokās. Bija lielais vairākums, kurā vajadzēja iemest un spēle būtu labāk pagriezusies.

Jāpieslīpē disciplīna, jo Šveice guva divus vārtus vairākumā," norādīja treneris.

Treneris skaidroja, ka lielajā vairākumā, lai gan sanāca izpildīt iecerētās izspēles, hokejistiem neizdevās pietiekoši labas metienu pozīcijas, lai varētu pārspēt pretinieku vārtsargu.

"Pietrūka metienu pa vārtiem. Bija izspēle, bet tad kaut kur norāvās metiens," runājot par vairākumu, izcēla Vītoliņš, piebilstot, ka arī mača izskaņā, kad vārtsargs tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, izpalika metieni pa pretinieku vārtiem.

Rīt abas komandas tiksies vēlreiz, taču pagaidām treneris nevarēja pateikt, kādas izmaiņas tiek plānotas sestdien gaidāmajā duelī.

"Šim sastāvam arī vēl ir jādod saspēlēties. Ir daļa hokejistu, kuri ilgu laiku nav spēlējuši, un viņiem ir vajadzīgi mači. Arī čempionātā mums būs spēles divas dienas pēc kārtas," teica Vītoliņš.

Pēc abām pārbaudes spēlēm pret Šveici Latvijas hokejistus vēl 4. maijā sagaida mačs izbraukumā pret Dānijas izlasi.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīkos Somijas pilsētā Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28. maijam.

Rīgā norisināsies vienas grupas spēles, kurās spēkus mēros Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Latvija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija, kā arī divi ceturtdaļfināla mači.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu