Zelenskis lūdz sabiedrotajiem labāku pretgaisa aizsardzību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Foto: EPA/Scanpix

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis piektdien, 28. aprīlī, lūdza sabiedrotos nodrošināt Ukrainai labāku pretgaisa aizsardzību, tostarp piegādājot iznīcinātājus un citu bruņojumu. Zelenskis to sacīja pēc vismaz 25 cilvēku bojāejas Krievijas raķešu uzbrukumos dzīvojamiem rajoniem.

Komentējot Krievijas piektdienas rītā veiktos raķešu triecienus Ukrainai, Zelenskis paziņoja, ka tikai absolūts ļaunums var īstenot šādu teroru.

"Visu dienu turpinājās gruvešu pārmeklēšana Umaņā, Krievijas raķetes trāpījuma vietā. Šobrīd ir zināms par 23 bojāgājušajiem, starp kuriem ir četri bērni," sacīja Zelenskis.

Prezidents arī atgādināja, ka piektdien Dņipro pilsētā raķetes triecienā gāja bojā māte un viņas trīs gadus vecā meita.

Prezidents atzīmēja, ka Ukrainas gaisa spēkiem piektdien izdevās notriekt 21 no 23 Krievijas raķetēm.

"Ja tā nebūtu, teroristu valstij izdotos atņemt daudz vairāk cilvēku dzīvību. Un tas atkal pierāda, ka apturēt teroru un izglābt cilvēkus var tikai ar ieročiem.

Pretgaisa aizsardzība, mūsdienīga aviācija, bez kuras nav pilnīgi efektīvas pretgaisa aizsardzības, artilērija, pretraķešu aizsardzība - tas ir viss, kas nepieciešams, lai dotu drošību mūsu pilsētām un ciemiem gan aizmugurē, gan frontē, lai atdotu drošību mūsu cilvēkiem, kas pagaidām ir okupētajā teritorijā. Mēs nevienu nevaram atstāt Krievijas ļaunuma varā," uzsvēra Zelenskis.

Krievu okupanti piektdienas rītā apšaudīja Ukrainu ar raķetēm, raidot tās ar stratēģiskās aviācijas lidmašīnām "Tu-95" no Kaspijas jūras rajona. Ukrainas aizsardzības spēki iznīcināja 21 no 23 spārnotajām raķetēm "H-101/H-555", kā arī divus operatīvi taktiskā līmeņa dronus.

Apšaudēs tika nodarīti postījumi ēkām Dņipro pilsētā, Čerkasu apgabala Umaņas pilsētā un Kijivas apgabala Ukrainkas pilsētā. Ukrainkā tika ievainota 13 gadus veca meitene.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu