VIDEO Prigožins: Drīzumā "Vagner" beigs pastāvēt

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievu algotņu banda "Vagner".
Krievu algotņu banda "Vagner". Foto: EPA/Scanpix

Krievu algotņu bandas "Vagner" dibinātājs Jevgēņijs Progožins atklājis, ka "Vagner" drīzumā beigs pastāvēt. Viņa vadītie kaujinieki jau mēnešiem ilgi Ukrainas austrumos cenšas okupēt Bahmutu.

"Šobrīd esam nonākuši līdz tam, ka "Vagner" beidzas un pēc kāda neilga laika "Vagner" beigs pastāvēt," piektdienas vakarā sociālajos tīklos izplatītajā intervijā krievu propagandistam Semjonam Pegovam atzinis Prigožins.

No publicētā videoieraksta noprotams, ka vadonis savas algotņu bandas pastāvēšanas galu saista ar to, ka Krievijas Aizsardzības ministrija joprojām nepiegādā viņa kaujiniekiem munīciju.

Progožins jau vairākkārt žēlojies par "lādiņu badu" un apsūdz atsevišķus Krievijas karaspēka komandierus "valsts interešu nodevībā".

Kad īsti viņš sniedzis interviju Pegovam, nav zināms.

Prigožins, kurš savulaik dēvēts par diktatora Vladimira Putina pavāru un iepriekš centās turēties ēnā, sākoties atkārtotajam Maskavas iebrukumam Ukrainā, atklāti atzinis, ka ir "Vagner" dibinātājs, un sācis spēlēt arvien pamanāmāku lomu Krievijas politikā. Taču tas daļā Krievijas elites izraisījis nepatiku, jo tā bijušo kriminālnoziedznieku, kas savulaik tiesāts par laupīšanu, neuzskata par piederīgu savam lokam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu