VIDEO Hersonā ievainotais karavīrs Aleksandrs "Vaivaros" ticis pie kājas protēzes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ārlietu ministra un Ukrainas vēstnieka Latvijā tikšanās ar ievanotajiem Ukrainas karavīriem Nacionālajā rehabilitācijas centrā " Vaivari".
Ārlietu ministra un Ukrainas vēstnieka Latvijā tikšanās ar ievanotajiem Ukrainas karavīriem Nacionālajā rehabilitācijas centrā " Vaivari". Foto: Evija Trifanova/LETA

Ārsti no Ukrainas ir ieradušies Latvijā, lai gūtu pieredzi no mūsu ārstiem, kā arī palīdzētu pacientiem pēc amputācijām, informē raidījums "TV3 Ziņas".

Ukraiņi saka milzu paldies Latvijai, kas jau pēc Krievijas iebrukuma 2014. gadā palīdzēja izveidot rehabilitācijas sistēmu karā ievainotajiem.

"Kara sākumā 2014. gadā mēs Ukrainā sapratām, ka mums nav rehabilitācijas sistēmas. Kad pie mums sāka vest pirmos ievainotos karavīrus, sapratām, ka mums nav šādas pieredzes vispār.

Mūsu Latvijas draugi, Latvija un Lietuva bija tie, kuri mūs paņēma aiz rokas un sāka mums ļoti stipri palīdzēt, esam sākuši dažādus kopējus projektus, rehabilitācijas programmas," stāsta pediatre Oksana.

Rehabilitācijas centrā "Vaivari" ārstējas Ukrainas karavīrs Aleksandrs, kurš nu ticis pie kājas protēzes. "Vakar pusdienlaikā man uzlika testa variantu - nu redzat, skrienu, skrienu, cenšos," saka Aleksandrs.

Oksana ar kolēģiem atpakaļ uz dzimteni dosies sestdien. Līdzi viņi ņem jaunas zināšanas un ļoti siltas sajūtas par Latviju, kura smagajā cīņā par brīvību stāv plecu pie pleca ar Ukrainu.

Vairāk skaties sižetā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu