FOTO un VIDEO Ieskaties, kā pēc "Rail Baltica" izbūves izskatīsies Rīgas Centrālā dzelzceļa stacija un tās apkārtne

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Latvijas galvaspilsētā patlaban notiek pamatīgi būvdarbi, lai īstenotu projektu "Rail Baltica". Rezultātā Rīgas centrā  būs mūsdienīgs multimodāls satiksmes mezgls, kas palielinās mobilitāti, drošību, pieejamību, kā arī piešķirs pilsētai jaunus vaibstus. Piedāvājam ielūkoties projekta vizualizācijās!

Pilsētas daļas, kas līdz šim atdalītas ar dzelzceļa uzbērumu, tiks savienotas kā vizuāli, tā funkcionāli.

Savukārt jauns dzelzceļa tilts ērti savienos Daugavas abus krastus arī gājējiem un riteņbraucējiem.

Rīgas Centrālā mezgla izbūves plāns paredz Eiropas sliežu platuma dzelzceļa ievadīšanu Rīgas centrā, izbūvējot četrus jaunus sliežu ceļus, nodrošinot "Rail Baltica" starptautisko un lidostas savienojumu vilcienu, kā arī Latvijas reģionālo (starppilsētu un piepilsētas) vilcienu apkalpošanu.

Foto: Rīgas Centrālā dzelzceļa stacija pēc "Rail Baltica" izbūves

Tiks izveidota arī mūsdienu prasībām atbilstoša, estētiski pievilcīga un ērta stacijas infrastruktūra trīs līmeņos.

Esošos peronus jeb platformas papildinās vēl divas jaunas platformas: visi peroni tiks paaugstināti, uzlabojot abu dzelzceļa platumu dzelzceļa lietotāju ērtības, iekāpjot vilcienos.

"Rail Baltica" projekts ir kā katalizators trases apkārtnē esošo teritoriju attīstībai, un tas ir licis pārvērst šo projektu no sliežu projekta uz attīstības projektu, kas maina apkārtnes. "Rail Baltica" izbūve dod impulsu pilsētas centra attīstībai.

2020. gada novembrī tika sākta "Rail Baltica" būvniecība Latvijā ar pirmo - sarežģītāko trases objektu - Centrālā mezgla izbūvi. Būvdarbus veic starptautiskā konkursa uzvarētājs - būvsabiedrība "BERERIX", kuru veido Beļģijas lielākais būvniecības uzņēmums "BESIX Group", nacionālais būvnieks "RERE Būve" un Itālijas uzņēmums "Rizzani de Eccher", projektēšanas un būvdarbu uzraudzību veic būvinženieri no "Egis-Deutche Bahn", bet būvprojekta ekspertīzi nodrošina vietējie eksperti no "Firma L4". Būvniecību veic, pamatojoties uz metu konkursā izvēlēto risinājumu.

Tas ir arhitektu biroja "PLH Arkitekter" sadarbībā ar COWI (Dānija) izstrādātais stacijas un tā apkārtnes attīstības projekta mets. "PLH Arkitekter" kā meta autori uzrauga ieceres īstenošanu.

Projekts "Eiropas nozīmes dzelzceļa infrastruktūras "Rail Baltica" integrēšana Rīgas centra infrastruktūrā" tiek īstenots ar 2014. - 2020. gada Eiropas Savienības fondu plānošanas perioda darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 6.1.7 specifiskā atbalsta mērķa "Multimodāla transporta sistēmas iespējošana" 6.1.7.1. pasākuma "Ar "Rail Baltica" projekta saistītās atbalsta infrastruktūras pārbūve".

Kopējais projekta budžets ir 28 miljoni eiro. Lielāko daļu veido Kohēzijas fonda finansējums - 23,8 miljoni eiro, pašvaldības un valsts budžeta dotācija ir 4,2 miljoni eiro.

Vizualizāciju autors: Eiropas Dzelzceļa līnijas

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu