"Skatuves stress ir pavisam kaut kas cits." Mūziķis Dons par darbu radio un stresa sviedriem pirmajā dienā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Jauns, zaļš un tikko pēc realitātes šova – 2003. gadā "Radio SWH" komandai pievienojās dziedātājs Dons. Raidījumā "Ar dziesmu par dzīvi" viņš atklāj savu pieredzi darbā radio un ko tas ir devis. Tāpat dziedātājs atminas savu pirmo dienu dzīvajā ēterā, kad pieredzēts lielākais stress un misēkļa dēļ 30 sekundes ēterā bijis klusums.

"Es atceros to kā lielu stresu - nospiest pogu "next", kas ir zaļā krāsā," par savām atmiņām "Radio SWH" raidījuma vadītājam Jānim Šipkēvicam stāsta Dons. "Tā ir drošības poga; ja kaut kas noiet greizi, spied "next". Man bija bail spiest to pogu." 

Foto: publicitātes

Parasti dziedātājs bijis ēterā klausāms svētdienās pa dienu. "Ko man tas deva? Es domāju, ka neizmērāma lieta tā ir, ko dod pieredze strādāt radio," saka Dons.

""Nākamā dziesma – Queen "Bohemian Rhapsody", "Radio SWH". Lai jums labs ceļavējš!" Šo pateikt – nenormāli jāsaņemas. Stress liels," atceras dziedātājs.

Kādu laiku viņš arī strādājis vakara stundās, jo radio klausās arī tad – pamatā tie, kas brauc mašīnās. Vēlāk bijis dzirdams raidījumā "Pumpuru grozs". Dons norāda, ka darbs radio devis pieredzi un arī stresu: "Skatuves stress ir pavisam kaut kas cits nekā iziet dzīvajā, nevis būt kā viesim, bet tev ir jāpalaiž nākamā dziesma."

"Tu sēdi pie kuģa pults, pie stūres," saka dziedātājs, kuram teikts, lai dara visu, kā dara, tikai izvairās no klusuma, jo tas radio esot kā nāve.

"Es atceros, pirmajā dienā nospiežu "next", it kā nospiedās, bet man nebija kaut kas atķeksēts vai kaut ko es biju sačakarējis, un es nospiežu, un ir klusums. Klusums ir kādas 30 sekundes, un tagad iedomājies – tas ir drausmīgi. Ienāk iekšā viens no darbiniekiem: "Kas te notiek?" Es vienkārši nosvīdis. Tā bija pieredze, to man deva – tādus interesantus sviedrus dzīvē," smejas Dons.

Pilnu raidījuma ierakstu klausies zemāk!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu