"Ādaži, nu tas jau ir "Gucci" gals." Krivenchy aicina pieteikties apmācībām Nacionālajos bruņotajos spēkos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: krivenchy/ Instagram

Grupas "Singapūras satīns" dalībnieks, šova "Pāļa bazars" vadītājs Jānis Krīvēns (zināms arī kā Krivenchy), kurš ir apguvis rezervistu militārās pamatapmācības kursu, dalās pieredzē un aicina brīvprātīgi pieteikties valsts aizsardzības dienestam.

"Īstenībā tagad, kad es biju armijā, no tās tehnikas, kas mums ir, no tām zināšanām un cilvēkiem, kas mums ir, mēs esam labi. Mēs varam noturēties. Un vēl - viss ir ļoti moderns, varbūt atskaitot veidlapu sistēmas. Tur viss ir jāsakārto. Četras veidlapas aizsūtīt pēc kārtas katrai nodaļai, tas ir mazliet par traku (smejas). 

Atskaitot to, man šķiet, ka esam ļoti spējīgi un komplicēti, barakas ir ļoti labi iekārtotas, pie tam jaunieši tagad būs Ādažos. 

Ādaži, nu tas jau ir "Gucci" gals, tas ir NATO labais gals.

Mēs bijām Alūksnē, tur, protams, nav tik kruti.

Bet Ādažos jums būs tā īstā sajūta, tur blakus ir NATO, kas ir spēcīgākā militārā alianse pasaulē, kas jebkad ir eksistējusi.

Tas salauzīs visus stereotipus, tur nav nekāda tualetes podu tīrīšana, ja tu neuzprasies (smejas). Attieksme ir fantastiska. Es nekādā gadījumā neiesaku no tā raustīties, tas viss tevi pilnveidos kā cilvēku, un tas ir jēgpilns laika pavadīšanas veids," daloties iespaidos par apmācībām Nacionālajos bruņotajos spēkos saka rezerves karavīrs Jānis Krīvēns.

Pērn Krīvēns sociālajos tīklos dalījās pārdomās, kāpēc pieteicies:

"Burtiski visi man jautā, kāpēc es pieteicos? Man nav nedz savas zemes, nedz īpašuma, pat ne savas privātās automašīnas. Kas tad ir tas, ko es gribu aizsargāt?

Pēdējo mēnešu

notikumi Ukrainā man lika saprast, ka tas, ko es visvairāk vēlos aizsargāt, ir mani cilvēki - mana ģimene, draugi, kolēģi, paziņas.

Mana māsa ar savu ģimeni ceļ māju, draugi ir cīnījušies līdz kaulam, lai radītu un vadītu paši savus uzņēmumus šeit Latvijā un iepazīstinātu sabiedrību ar patiesām inovācijām. Mani draugi veido kultūru - mūziku, kino, teātri, mākslu un modi. Es šeit esmu, lai X stundas gadījumā es varētu aizsargāt savus cilvēkus un visu, ko viņi ir būvējuši un vēl tikai būvēs. Es nevaru iedomāties, ka viss, kā dēļ šie cilvēki tik smagi strādājuši, lai veidotu tādu Latviju, kā viņiem labpatiktu, pēkšņi tiktu atņemts. Mani cilvēki ir lējuši sviedrus - es viņu dēļ esmu gatavs liet asinis. Es ceru, ka varbūt esmu iedvesmojis arī tevi kļūt par rezerves karavīru vai vēl labāk - zemessargu. Tie īpašie cilvēki katram ir savi, bet kopā mēs varam nosargāt visus. Esi drošs - esi ar mums!"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu