Smiltēns: Baltijas valstis un Polija veidos vienotu deklarāciju saistībā ar Ukrainas atbalstu uzņemšanai NATO

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns.
Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Baltijas valstis kopā ar Poliju strādās pie vienotas deklarācijas saistībā ar Ukrainas atbalstu uzņemšanai NATO, trešdien, 3. maijā, pēc tikšanās ar Igaunijas parlamenta Rīgikogu priekšsēdētāju Lauri Husaru norādīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS).

Abi parlamenta spīkeri uzsvēra gaidāmā Viļņas samita nozīmi, norādot, ka ir nepieciešams skaidrs, tiešs un uzstājīgs atbalsts Ukrainas virzībai NATO un arī potenciāli Eiropas Savienībā.

Igaunijas parlamenta Rīgikogu priekšsēdētājs Husars uzsvēra, ka Latvija un Igaunija atbalsta NATO paplašināšanos, tāpat esot cerība, ka Viļņas samita laikā Zviedrija kļūs par NATO dalībvalsti.

Tas būtu arī spēcīgs signāls Ukrainai, sacīja Husars.

Vienlaikus Igaunijas parlamenta priekšsēdētājs pauda prieku, ka viņa pirmā ārvalstu vizīte amatā ir tieši Latvijā, jo valstīm ir daudz kā kopīga.

Smiltēns uzsvēra, ka Latvijai un Igaunijai nevajadzētu sacensties vienai ar otru, bet gan strādāt kopā. Saeimas priekšsēdētāja ieskatā nepieciešams kopīgiem spēkiem stiprināt aizsardzību, cīnīties par investīcijām Baltijas reģionā, attīstīt ekonomiku.

Tāpat, pēc Smiltēna vārdiem, ir nepieciešams veikt lielus ieguldījumus digitālās telpas savienojamībā. Kā piemēru Saeimas priekšsēdētājs minēja, ka cilvēki ceļo, bet e-receptes nedarbojas pārbraucot pāri robežai. Gatavojoties sarunai ar Igaunijas parlamenta priekšsēdētāju, Smiltēns norādīja, ka ir šo jautājumu pārrunājis ar veselības ministri Līgu Meņģelsoni, un pie tā tiekot strādāts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu