Sieviete ASV pelna ar amorāliem paņēmieniem - zagtām līķu ķermeņa daļām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Skyward Kick Productions/Shutterstock

ASV morga darbiniece Kendisa Čepmena Skota "nozaga" līķu ķermeņa daļas un nosūtīja tās kādam vīrietim, ar kuru sazinājās platformā "Messenger", tādējādi nopelnot ap 11 000 ASV dolāru, vēsta medijs "Insider".

Skota pārdeva desmitiem ķermeņa daļu vīrietim, kurš dzīvo Pensilvānijā, ar kuru viņa sazinājās, izmantojot kādu "Facebook" grupu. Tiesas dokumentos netika nosaukta konkrētā "Facebook" lapa, kurā Skota pirmo reizi sazinājās ar vīrieti.

Saskaņā ar tiesas dokumentiem prokurori apgalvo, ka Skota pirmo reizi sazinājās ar Pensilvānijas štatā dzīvojošo vīrieti 2021. gada oktobrī, sakot, ka viņai ļoti patika viņa "Facebook" profils.

Nākamo deviņu mēnešu laikā Skota un vīrietis sazinājās, izmantojot "Facebook Messenger". Viņa tiek apsūdzēta par dažādu balzamētu ķermeņa daļu tirgošanu šim vīrietim.

Pensilvānijas štatā dzīvojošais vīrietis plānoja pārdot tālāk ķermeņa daļas "Facebook" lapā ar nosaukumu "The Grand Wunderkammer".

"Mēs uzskatām līķu ķermeņa ziedotājus par patiesiem varoņiem, jo tas ir neizmērojams ieguldījums zinātnes attīstībā, esam sarūgtināti un šokēti par šīm zādzībām," "Insider" sacīja Arkanzasas Universitātes Medicīnas zinātņu universitātes pārstāvis.

Saskaņā ar tiesas lēmumu Skotai ir izvirzītas 12 apsūdzības, tostarp par krāpšanu pasta sūtījumos, krāpšanos ar elektronisko sakaru līdzekļiem un zagtu īpašumu transportēšanu.

Viņa savu vainu atzinusi un pašlaik atrodas cietumā.

Saskaņā ar Pensilvānijas tiesā iesniegtajiem dokumentiem vīrietim izvirzītas apsūdzības par līķa ļaunprātīgu izmantošanu, zagtas mantas saņemšanu, kā arī par nelikumīgām darbībām. Viņš pašlaik atrodas uz brīvām kājām.

Iepriekš vēstīts, ka kādai bijušajai Kolorādo štata apbedīšanas biroja īpašniecei piespriesti 20 gadi cietumā par 560 līķu preparēšanu un ķermeņa daļu pārdošanu bez tuvinieku atļaujas.

ASV ir aizliegts tirgot tādus orgānus kā sirdis un nieres transplantēšanai. Šie orgāni ir jāziedo. Valsts likums neregulē galvu, roku un mugurkaulu tirgošanu pētnieciskiem un izglītojošiem mērķiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu