VIDEO Ēdiena kurjers sešus mēnešus vajā klienti un piedāvā satuvināties

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Andrew Angelov/Shutterstock

Itālijas pilsone Karlota Latvijā dzīvo vairākus gadus. Pagājušā gada nogalē pasūtīja ēdienu lietotnē "Bolt Food". Kurjers saglabāja viņas tālruņa numuru un jau aptuveni pusgadu uzmācas ar iepazīšanās piedāvājumiem un nevajadzīgiem komplimentiem, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Karlota raidījumam uzrādīja sarakstes ekrāntvērumus, kuros lasāmi daudzi desmiti ziņu no biedējošā pielūdzēja. Lai gan Karlota jau sākotnēji iedeva kurvīti, viņš ir ļoti neatlaidīgs.

Uzskatot, ka ēdienu piegādes uzņēmums "Bolt Food" nav parūpējies par viņas datu drošību, jau janvārī sieviete sāka saraksti ar kompāniju. Tā, lai gan izsaka nožēlu, savu vainu īsti nesaskata.

"Prasīju kompensāciju no "Bolt", jo mani dati ir nopludināti. "Bolt" nenosargāja manus datus. Tas var notikt ar ikvienu, kurš izmanto šo lietotni," norāda Karlota.

Datu valsts inspekcijā (DVI) norādīja, ka situācija nav normāla un neatbilst Vispārējai datu aizsardzības regulai.

"Klienta telefona numurs un citi dati ir personas dati. Datus var apstrādāt, ja pastāv tiesiskais pamats un iepriekš definēts konkrēts mērķis, kāpēc datus nepieciešams apstrādāt. Šajā gadījumā drīkst apstrādāt piegādes laikā. Tiklīdz preci piegādājis, kurjers datus nedrīkst izmantot personīgajiem mērķiem," norāda Datu valsts inspekcijas Prevencijas nodaļas vadītāja Olga Graudiņa.

Plašāk skatieties sižetā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu