VIDEO 335 jaunieši brīvprātīgi pieteikušies aizsardzības dienestam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Laukumā pie Brīvības pieminekļa notiek militārā parāde, atzīmējot Latvijas armijas uzvaru pār Bermonta karaspēku. Ilustratīvs attēls.
Laukumā pie Brīvības pieminekļa notiek militārā parāde, atzīmējot Latvijas armijas uzvaru pār Bermonta karaspēku. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova / LETA

Brīvprātīgi pieteikties valsts aizsardzības dienesta pirmajam iesaukumam iespējams vēl nākamnedēļ. Šobrīd saņemts jau vairāk par 300 pieteikumiem. Neskatoties uz to, bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš aicina turpināt sūtīt iesniegumus un sola, ka dienēt varēs visi, kuri atbildīs noteiktajām prasībām, vēsta "TV3 Ziņas".

Šondēļ Brīvības svētku laikā Alūksnē interesi par militāro dienestu jaunieši izrādīja apmeklējot bruņoto spēku rekrutēšanas stendu. Viens no jauniešiem, septiņpadsmitgadīgais jaunsargs Sandis, būtu gatavs iestāties arī aizsardzības dienestā, sasniedzot pilngadību: "Ļoti nopietni, jā. Tā doma ir sen jau".

Arī pamatskolniece Tifānija, stāsta, ka vēlētos dienēt armijā: "Tas būtu pirmais, ko es darītu".

Pirmajā iesaukumā, kas ir brīvprātīgs, līdz šim pieteikušies 335 jaunieši un bruņotajos spēkos to uzskata par labu rādītāju.

"Esam priecīgi, ka jaunieši ir parādījuši savu lojalitāti valstij. Un, protams, apņēmušies arī iemācīties aizstāvēt valsti," situāciju vērtē  Nacionālo bruņoto spēku rekrutieris Normunds Stafeckis.

Plašāk skatieties sižetā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu