VIDEO Jauniešu fiziskā sagatvotībā - vāja. Arī samazinātās prasības iekšlietu resora iestājpārbaudījumos daudziem nav pa spēkam

Apollo.lv
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: baranq/Shutterstock

Pēdējo piecu gadu laikā Ministru kabineta noteikumos jau divreiz ir samazinātas Iekšlietu ministrijas iestāžu prasības fiziskajās pārbaudēs, jo jauniešiem ir grūti tās izpildīt, vēsta LTV raidījums "Panorāma". 

Iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS) šī gada sākumā paudis, ka par jauniešu sliktās fiziskās sagatavotības problēmu ir jābļauj. 

Līdz ar fiziskās sagatavotības līmeņa pasliktināšanos pamatīgi cietusi arī jauniešu motivācija, novērojusi Valsts policijas koledžas direktora vietniece Anita Fišere, kura 15 gadus bija uzņemšanas komisijas priekšsēdētāja. 

"Fiziskā sagatavotība ir vāja. To mēs ļoti labi redzam uzņemšanas procesā, studiju, mācību procesā. Ir skaidrs tas, jo fiziski sagatavotāks cilvēks, viņš ir arī intelektuāli spēcīgāks, viņam ir lielāks cīņasspars. Tas viss jūtams mācību procesā," saka Fišere.

Tātad, salīdzinot ar to, kā bija iepriekš, šobrīd tikt Valsts policijas koledžā ir gandrīz divreiz vieglāk, taču joprojām daudziem tas nav pa spēkam.

"Vislielākās problēmas diemžēl sagādā krosa distance vīriešiem, kas ir 3 kilometru skrējiens, sievietēm – kilometra skrējiens," atzīmēja Fišere. "Meitenes ir vairākumā, kas spējīgas nokārtot normatīvus, puiši ir mazāk. Lai gan uz iestājpārbaudījumiem nāk apmēram pusi uz pusi."

Arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka vietnieks Jānis Grīnbergs norādīja, ka pastāv problēma ar fizisko pārbaužu kārtošanas rezultātiem. Viņš izcēla, ka lielākā problēma ir ar lielo distanču skriešanu, kur izkrīt lielākais skaits kandidātu.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu