Izsūknēti dīķi un izmantoti ūdens droni. Policija informē par mazās Justīnes meklēšanas pasākumiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Justīne Reinikova.
Justīne Reinikova. Foto: No Valsts policijas rīcībā esošajiem materiāliem

Valsts policija (VP) sadarbībā ar Valsts robežsardzi, Zemessargiem, organizāciju "K9 SOS cilvēku meklēšana", "Bezvēsts.lv" un brīvprātīgajiem arī šodien visas dienas garumā veic plašus pazudušās Justīnes meklēšanas pasākumus, portālu "Apollo.lv" informēja VP.

Kopš Justīnes pazušanas brīža ir vairākkārtīgi pārmeklēta teritorija jau 20 km apkārtnē no meitenes pazušanas vietas, ar ūdens dronu palīdzību pārbaudītas tuvākās ūdenstilpes, izsūknēti dīķi. Diemžēl pagaidām meklēšanas pasākumi ir bez panākumiem.

Tikmēr Latvijas Televīzija svētdien vēsta, ka pazudušās meitenes ģimene bijusi bāriņtiesas redzeslokā.

Meitenes tēvs un pamāte ar četriem bērniem esot ienācēji, ģimene uz Rogovku pārcēlusies apmēram pirms pusgada. Tā kā meitenei ir veselības problēmas, viņa nemācās vietējā skolā. Meitenes bioloģiskā māte gan dzīvojot ārzemēs.

Kāda vietējā iedzīvotāja zināja stāstīt, ka meitene šeit redzēta reti. Nautrēnu pagasta pārvaldniece Līvija Plavinska raidījumam atzina, ka "ģimene nav viennozīmīgi vērtējama" - proti, pazudušās meitenes ģimene ir bijusi bāriņtiesas redzeslokā.

Tāpat kā pagājušajās naktīs, arī šonakt policija kopā ar kolēģiem, dienestiem un organizācijām turpinās meklēt septiņgadīgo Justīni.

Arī šodien meklēšanas pasākumos piedalās liels brīvprātīgo skaits.

Ņemot vērā, ka drīzumā iestāsies diennakts tumšais laiks, brīvprātīgo palīdzība nebūs nepieciešama, tāpēc, rūpēs par brīvprātīgo drošību, policija aicina iedzīvotājus pašrocīgi neizvērst meklēšanas pasākumus.

Vienlaikus  VP aicina iedzīvotājus, kuru rīcībā ir informācija, kas sekmētu meitenes atrašanu, nekavējoties zvanīt pa tālruņa numuru 67006734 vai 110.

Justīne Reinikova pazuda piektdien, 5. maijā. Meitene bija ģērbusies īsā rozā virsjakā, baltā džemperī, melnās džinsa biksēs, melnos auduma apavos. Viņas augums 124 cm, gaiši mati līdz pleciem.

Meitenei ir veselības problēmas, viņa nerunā.

Valsts policija aizvien aicina ikvienu, kura rīcībā ir informācija, kas sekmētu Justīnes atrašanu, nekavējoties zvanīt pa tālruņa numuru 67006734 vai 110.

Versijas

Valsts policija pārbauda visas versijas, taču kā pamatversija tiek izvirzīts pieņēmums, ka meitenīte pati pametusi mājas pagalmu un devusies prom nezināmā virzienā.

Ik pa laikam tiek saņemti iedzīvotāju zvani no dažādām Latvijas vietām, ka ir redzēta Justīnei līdzīga meitene, taču šobrīd nav pozitīva rezultāta.

Šobrīd par notikušo ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13. nodaļas. Šajā nodaļā aprakstīti noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu