Zelenskis: Krievijas atsauktais ļaunums tiks sakauts tāpat kā nacisms

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Foto: HEIKKI SAUKKOMAA/AFP

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, 8. maijā savā runā pieminot Otrā pasaules kara beigas, solīja, ka Krievijas karaspēks Ukrainā tiks sakauts tāpat, kā 1945. gadā tika sakauta nacistiskā Vācija.

Zelenskis teica runu kara memoriālā Kijivā dienu pirms tam, kad Maskavā tiks atzīmēta Uzvaras diena ar armijas parādi Sarkanajā laukumā, svinot nacisma sagrāvi Otrajā pasaules karā.

"Viss vecais ļaunums, kuru atsauc atpakaļ mūsdienu Krievija, tiks sakauts tāpat, kā tika sakauts nacisms," sacīja Zelenskis videoierakstā Otrā pasaules kara memoriālā Kijivā.

"Tāpat kā mēs kopā toreiz iznīcinājām ļaunumu, mēs tagad kopā iznīcinām līdzīgu ļaunumu," teica Zelenskis.

Zelenskis arī sacīja, ka ir iesniedzis parlamentam likuma projektu, kas paredz turpmāk oficiāli atzīmēt Otrā pasaules kara beigas Ukrainā nevis 9. maijā, bet 8. maijā, tāpat kā Otrā pasaules kara beigas tiek atzīmētas Eiropā.

Šis ir viens no soļiem, kurus Ukraina spērusi pēdējo gadu laikā, lai distancētos no Maskavas.

Zelenskis arī paziņoja, ka Ukraina 9. maijā atzīmēs Eiropas dienu, kas veltīta mieram un vienotībai Eiropā.

Eiropas Savienība (ES) apsveica šo soli un paziņoja, ka Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena otrdien apmeklēs Kijivu, lai piedalītos sarunās ar Zelenski.

Ukrainas prezidents paziņoja, ka Kremlis ir atbildīgs par "agresiju un aneksiju, okupāciju un deportāciju", kā arī par "masu slepkavībām un spīdzināšanu". "Atbilde tam visam būs mūsu uzvara - Ukrainas un brīvās pasaules uzvara," sacīja Zelenskis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu