Ukrainā skanējusi gaisa trauksme

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Karš Ukrainā.
Karš Ukrainā. Foto: Evgeniy Maloletka

Naktī uz 9. maiju un no rīta visā Ukrainā skanēja gaisa trauksme, brīdinot iedzīvotājus par iespējamiem raķešu un dronu uzbrukumiem, vēsta Latvijas Radio.

Varasiestādes ziņo, ka notriektas raķetes atlūzas ir nogāzušās Holosijivskas rajonā kādas privātmājas teritorijā, izraisot ugunsgrēku. Nav ziņu par cietušajiem.

Krievija jau iepriekšējā dienā apšaudīja civilo infrastruktūru, un eksperti brīdināja par īpaši lieliem riskiem šodien, kad agresorvalstī atzīmē tā dēvēto Uzvaras dienu.

Kā vēstīts, Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz otrdienas rītam sasnieguši 195 620 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 650 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma pagājušā gada 24.februārī krievi zaudējuši 3734 tankus, 7258 bruņutransportierus, 3031 lielgabalu, 554 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 307 zenītartilērijas iekārtas, 308 lidmašīnas, 294 helikopterus, 2618 bezpilota lidaparātus, 955 spārnotās raķetes, 5969 automobiļus un autocisternas, 18 kuģus un ātrlaivas, kā arī 388 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu