Sārts: Ukrainas pretuzbrukuma realizācija ir sākusies

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra "Stratcom" direktors Jānis Sārts.
NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra "Stratcom" direktors Jānis Sārts. Foto: Zane Bitere/LETA

Ukrainas pretuzbrukuma Krievijai plāna realizācija ir sākusies, pauda NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.

Kā skaidroja Sārts, uzbrukumu vienmēr sākas ar to, ka izveido apstākļus, lai operācija, kas beigās pārrauj pretinieka aizsardzības līniju, ir veiksmīga. Viņa skatījumā, šis operatīvais plāns jau sācis darboties un redzams, ka Ukraina patlaban ir pārņēmusi iniciatīvu, kas ir viens no priekšnoteikumiem, lai uzbrukums varētu notikt.

"Tas nenozīmē, ka mēs šobrīd varētu pateikt, kurā mirklī būs tas, ko visi uzskata par lielo uzbrukumu, proti, ukraiņu mēģinājumu pārraut krievu aizsardzības pozīcijas, pārejot liela apjoma uzbrukumā. Tas, ka uzbrukuma plāna realizācija ir sākusies, manuprāt, ir skaidrs fakts," norādīja Sārts.

Vaicāts, vai ukraiņi varētu būt saņēmuši visu no rietumvalstīm prasīto militāro palīdzību, Sārts atbildēja, ka nekad neiestāsies ideāla situācija par visas palīdzības saņemšanu, lai varētu ideāli uzbrukt. "Vērtējot to, kas notiek frontes otrā pusē - Krievijā, tad ir pietiekami daudz labu pazīmju, kas dod iespējas cerēt, ka šim uzbrukumam varētu būt veiksmīgi efekti," vērtēja Sārts.

Taujāts, vai šovasar šajā karā gaidāmi izšķiroši notikumi, Sārts atbildēja, ka ukraiņu uzbrukuma veiksmei vai neveiksmei būs diezgan liela ietekme uz tālāko kara dinamiku. "Ja ir jautājums par to, cik ilgi šis karš varētu vilkties, tad pamatatbildes uz šo jautājumu šis uzbrukums varētu dot," piebilda NATO centra vadītājs.

Sārts iepriekš prognozēja, ka minētais uzbrukums ir ārkārtīgi svarīgs, bet, neizdodoties veiksmīgai uzbrukuma operācijai un iztērējot lielu resursus, tas neizbēgami dos pārliecību Krievijai turpināt karu, savukārt Rietumos skaļākas kļūs balsis par nepieciešamību Ukrainai meklēt kompromisus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu