Galkins vērsies Maskavas tiesā, apstrīdot lēmumu viņu iekļaut "ārvalstu aģentu" reģistrā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/ maxgalkinru

Krievu komiķis, šovmenis un televīzijas raidījumu vadītājs Maksims Galkins iesniedzis tiesā prasību, kurā apstrīd viņa iekļaušanu tā dēvētajā ārvalstu aģentu" reģistrā, ziņo "Telegram" kanāls "Mash".

Mediji ziņo, ka Maksims Galkins Maskavas Zamoskvoreckas tiesā iesniedza prasību pret Krievijas Federācijas Tieslietu ministriju.

Galkina prasība tiesā reģistrēta 11. maijā. Pagaidām nav zināms tiesas sēdes datums.

Atgādinām, ka komiķis, kurš tagad kopā ar sievu Allu Pugačovu un bērniem dzīvo Izraēlā, pagājušā gada 16. septembrī tika iekļauts Krievijas Federācijas "ārvalstu aģentu" reģistrā.

Galkins bija viens no pirmajiem Krievijas estrādes zvaigznēm, kas pauda nosodījumu Krievijai. Viņš joprojām turpina ar soctīklu starpniecību paust nosodījumu Krievijai.

​Mākslinieks arī uzstājoties bieži pauž atbalstu Ukrainai. Viņš savos koncertos Eiropā kritizē Kremļa rīcību. Galkina politiskā nostāja un publiskā uzstāšanās izpelnījusies lielu kritiku no mākslinieka Krievijas faniem, kā arī daudziem viņa bijušajiem kolēģiem, kuri viņu dēvē par "nodevēju". Pēc tam, kad šovmenis tika iekļauts "ārvalstu aģentu" reģistrā, viņa sieva Alla Pugačova arī lūdza viņu pievienot šim sarakstam, taču tas tā arī netika izdarīts.

Zināms, ka Pugačova ar Galkinu un dvīņiem šobrīd par mājām sauc Izraēlu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu