Zemgalē šonedēļ notiks itāļu auto pasākums "Itāļu pavasaris"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Automašīnas ''Alfa Romeo'' firmas zīme.
Automašīnas ''Alfa Romeo'' firmas zīme. Foto: Edijs Pālens/LETA

Zemgalē svētdien, 21. maijā, notiks itāļu automašīnu pasākums "Itāļu pavasaris", kurā piedalīsies gan antīkas, gan jaunas itāļu automašīnas, informēja pasākuma organizatori.

Sadarbībā ar Latvijas Antīko automobiļu klubu un Latvijas Alfa Romeo īpašnieku klubu Abgunstes muiža būs pasākuma "Itāļu pavasaris" brauciena finiša punkts un atbilstošā noskaņā uzņems gan itāļu automašīnu brauciena dalībniekus, gan ikvienu interesentu.

Latvijas Antīko automobiļu kluba un Latvijas "Alfa Romeo" īpašnieku kluba kopīgi rīkotais pasākums "Itāļu pavasaris" šajā gadā plānots kā brauciens pa Zemgales novadu. Par brauciena sākumpunktu izvēlēta Jelgavas trase "Rullītis" ar kartingu sacensībām dalībnieku starpā. Tālāk maršruts vedīs Dobeles un Tērvetes virzienā ar foto orientēšanās sacensībām, iekļaujot zināmākos un gandrīz nezināmos reģiona apskates objektus.

Latvijas Antīko automobiļu kluba prezidents un pasākuma organizators Valts Ceplevičs norāda, ka šobrīd pasākumam ir pieteikušies piecpadsmit automobiļi, sākot ar 1963.gada "Alfa Romeo Giulia Sprint 1600" līdz 2017.gada "Alfa Romeo Giulia Qudrifoglio", bet sagaidāms, ka kopējais skaits sasniegs divdesmit piecus. Dalībnieki var pieteikties vēl līdz 18.maijam.

Tāpat kā citos Latvijas Antīko automobiļu kluba rīkotajos pasākumos, arī šajā tiks vākti ziedojumi biedrībai "Agendum", kas nodrošina apvidus un medicīnas transporta piegādes Ukrainas vajadzībām.

Pasākuma noslēgums plānots Abgunstes muižā, kur ikviens varēs apskatīt dalībnieku automašīnas. Arī ieeja pasākumā Abgunstes muižā plānota pret ziedojumiem, kas iekļaus ekskursiju pa muižu.

Ap plkst.14 tūrisma rallija dalībnieki savus auto izrādīs muižas pagalma, klēts un dārza zonās.

Pasākumā aicināti piedalīties gan klasiskie itāļu auto, gan arī modernie "Alfa Romeo" modeļi, ekipāžai nepieciešams viedtālrunis ar kameru un mobilā lietotne "Whatsapp". Organizatori informē, ka foto orientēšanās punktiem būs iespēja piebraukt pa asfalta ceļiem, savukārt grants ceļu seguma izmantošana.

Pasākums "Itāļu pavasaris" notiek jau ceturto gadu un pērn brauciens noritēja Kurzemes pusē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu