"Man labi sanāca." Madara Raabe par pieredzi bodibildingā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Vai ir iespējams sportot par daudz un kā novilkt robežas, sarunu šovā "Zilonis studijā" pieredzē dalījās influencere, fitnesa entuziaste Madara Raabe.

Madara atklāja, ka savulaik bija pievērsusies kultūrismam jeb bodibildingam, un runājot par šo jomu, viņa uzskata – tā vairāk saistīta nevis ar to, ko cilvēks no sevis var izspiest, bet ar uzturu, ko viņš lieto. "Cilvēks lieto visvisādus papildu elementus, lai viņš vispār varētu tās slodzes izturēt. Tad ne tikai muskuļi tiek traumēti, bet vispār cilvēka veselība. Es nezinu, kā pēc tā vispār var atgūties.

Esmu senāk trenējusies pie kultūrista, bet viņš arī pats ir atzinis, ka pēc tam ir ļoti grūti. Protams, viņi ir lietojuši visu ko – arī ko tādu, ko pat iedomāties nevar. Ir mēģināts viss, tā ir vesela zinātne. Sporta ārsti var daudz vairāk par to nokomentēt."

"Bija viens periods, kad mēneša laikā man bija 21 treniņš. Tas nozīmē, ka bija dienas, kad es trenējos divas reizes. Protams, nebija no rīta un pēcpusdienā spēka treniņi, bet pēcpusdienā bija kardiotreniņš."

Runājot par kultūrismu, Madara atklāj, ka vienu laiku šī joma viņu ieinteresējusi vairāk nekā hobiju līmenī: "Vienā brīdī pavīdēja ideja, ka man labi sanāk, varbūt varētu mēģināt kaut kur startēt. Bet tad es ātri sapratu, ka laikam tas īsti nav man. Varbūt, ja es tam veltītu visu savu enerģiju un tajā aizietu profesionāli, tad citādāk, bet man tomēr bija divi bērni un darbs – paralēlā pasaule, kas man arī bija svarīga," par pieredzi kultūrismā stāsta Madara un piebilst, ka būtiski bijis sargāt savu veselību.

Tagad sporta zāli Madara apmeklē kopā ar dzīvesbiedru Jāni Sniedzānu un to dara apmēram četras reizes nedēļā, katru reizi tur pavadot no pusotras līdz divām stundām.

Vairāk skaties video:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu