Tallinas Zooloģiskajā dārzā atklāj Dienvidaustrumāzijas lietusmežu māju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sudraba fazāns.
Sudraba fazāns. Foto: Levelshalash/Shutterstock

Tallinas Zooloģiskajā dārzā piektdien atklāta Dienvidaustrumāzijas lietusmežu māja. Tās būvniecībā ieguldīti 5,3 miljoni eiro.

Tallinas pašvaldība jauno lietusmežu māju raksturoja kā unikālu reģionā, jo daudzi dzīvnieki tajā var brīvi pārvietoties. Tajā apskatāmas tropisko lietusmežu iemītnieku sugas no Dienvidaustrumāzijas, īpašu izceļot apdraudētās dzīvnieku sugas.

Jaunizveidotajā mājā Tallinas zooloģiskajā dārzā apskatāms binturongs, ūdrs, zvejniekkaķis un dažādi rāpuļi. Sudraba fazāns un Nikobara balodis brīvi pārvietojas sulīgu augu piepildītajā telpā, kokos var pamanīt dižsikspārņu koloniju. Tāpat apskatāmas ārkārtīgi retas sugas, piemēram, Bali strazds un Javas zvirbulis.

Lai gan ekspozīcijā iekļautie dzīvnieki savvaļā dzīvo Āzijā, Tallinā viņi nogādāti no zooloģiskajiem dārziem citviet Eiropā.

Dienvidaustrumāziajs tropu lietusmežu māju Tallinas zooloģiskajā dārzā projektēja "Conarte" un būvēja "Ehitus5ECO" pēc Tallinas pašvaldības pasūtījuma. Kopējās projekta izmaksas ir 5,28 miljoni eiro, no kuriem 2,49 miljoni eiro piesaistīti no Eiropas Reģionālās attīstības fonda un 2,79 miljoni eiro - no Tallinas pašvaldības budžeta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu