VIDEO "Tauta jūtas piečakarēta." Dziesmu svētku dalībniekiem vilšanās par solīto iespēju tikt pie biļetēm

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai arī uz Dziesmu svētku koru lielkoncertu "Tīrums. Dziesmas ceļš" šovakar biļetes vēl bija pieejamas, lētāko biļešu par 50 eiro neesamība radījusi vairāku koru kolektīvu neapmierinātību, piektdien ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

"Panorāma" pie Augšlīgatnes Kultūras nama tiekas ar diviem ilggadējiem jauktā kora "Līgatne" dalībniekiem. Jāni un Uldis stāsta, ka pirms aptuveni mēneša saņēmuši ziņu par gaidāmo iespēju katram dalībniekam pieteikties uz vienu koncerta "Tīrums. Dziesmas ceļš" biļeti cenu kategorijā no 35 līdz 40 eiro, vai arī uz koncerta ģenerālmēģinājumu. Taču vēlāk uz koncertu jau pieteiktās biļetes tikai mainītas pret ģenerālmēģinājuma biļetēm, savukārt biļetes cena paaugstināta.

"Tas, ko mēs prasījām, bija 40 koru koncerts, mēs prasījām 15 biļetes, mums piešķīra četras, jo ir samazinājums, esot liels pieprasījums," stāsta jauktā kora "Līgatne" dalībnieks Jānis Ramāns.

"Man šausmīgi nepatīk tā nekonsekvence. Ja jau jūs, atbildīgie cilvēki, izlēmāt, ka tās biļetes ir jādod iespēja nopirkt ārpus kārtas, nu jūs to iedevāt. Kāpēc tas bija vajadzīgs – nezinu, bet tad pieturieties pie tā, ko jūs bijāt solījuši. Koncerts – tātad koncerts un viss. Tauta jūtas piečakarēta," piebilst jauktā kora "Līgatne" dalībnieks Uldis Leilands.

Svētku izpilddirektore Daina Markova norādīja, ka jau sākotnēji dalībnieki brīdināti par iespējamību, ka visiem dziedātājiem šajā cenu kategorijā biļešu nepietiks - gribētāju tikt pie biļetēm esot daudz, un šāda iespēja jādod visiem Latvijas iedzīvotājiem, jo "svētki ir tāda lieta, kas tomēr tiek veidoti par visu nodokļu maksātāju naudu".

Viņa arī atzīmēja, ka šāda biļešu rezervācija dalībniekiem notikusi pirmoreiz.

Jau ziņots, ka īsā laikā izpārdotas visas tirdzniecībā laistās biļetes uz Dziesmu un deju svētku noslēguma koncertu "Kopā augšup".

Kopumā piektdien publiskajā tirdzniecībā nonāca 94 965 biļetes uz četriem svētku koncertiem - koru lielkoncertu "Tīrums. Dziesmas ceļš" un tā ģenerālmēģinājumu, noslēguma koncertu "Kopā augšup" un tā ģenerālmēģinājumu, kā arī uz sadziedāšanās nakti.

Vienā pirkuma reizē uz vienu pasākumu varēja iegādāties ne vairāk kā četras biļetes. Kopējais vienā pirkumā nopērkamo biļešu skaits bija 20.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu