Mistērija: kas ir Londonas mākslīgo dimantu cilvēks?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: diamondpeachlollipop/Instagram.com

Diamond Peach Lollipop ir cilvēks zīmols. Pirms nepilna gada viņš parādījās Londonas ielās, klubos un pasākumos, un tā bija īsta sensācija pat pie visādiem dīvaiņiem pieradušajai metropolei. Neviens nezina, kas viņš ir un kā viņš patiesībā izskatās. Šis dzīves mākslinieks iziet sabiedrībā kombinezonā, kas pārklāts ar tūkstošiem mākslīgo dimantu. Mākslinieks slēpj savu identitāti no ārpasaules un apgalvo, ka dimantiem klātais kombinezons viņam esot kā otra āda.

Diamond Peach Lollipop, kurš komunikācijā izmanto identitāti "Viņi", sevi sauc par dizaineru, modeli, dīdžeju, dejotāju, aktieri un izklaidētāju.

Noslēpumainais dimantu cilvēks dzīvo Londonā un šovasar gatavojas svinēt pirmo dzimšanas dienu savā jaunajā tēlā. Jāpiebilst, ka mākslīgajiem dimantiem pārklātais kombinezons nekad nav viens un tas pats – katrs Diamond Peach Lollipop iznāciens sabiedrībā ir jauns pārsteigums, modes skate un izrāde vienlaicīgi.

Daudzi no šīs nesaprotamās būtnes baidās, daudzi – dievina. Vairāk nekā 36 tūkstoši sekotāju vietnē "Instagram" seko dimantu cilvēkam ik dienas. "Instagram" īsajā biogrāfijā viņš ierakstījis:

"Atbalstot vienlīdzību visiem. Esi TU PATS, neraugoties ne uz ko."

Retajās intervijās ārzemju presei dimantu cilvēks par savu tēlu teicis: "Dimants ir manu meklējumu iemiesojums, lai atrastu savu cilti. Mūsdienu pasaulē ir tik daudz cilvēku identitātes apakškategoriju. Dimants ir radījums, kas ļoti vēlas iekļauties, bet kaut kā tomēr neiederas nevienā tradicionālajā sistēmā.

Dzimis kā vīrietis, es aprakstītu savu socioloģisko stāvokli kā tādu, kas atrodas spektrā starp vīrieti un sievieti.

Es jūtos ērti savā vīrieša ķermenī, bet es uzskatu, ka sievietes ķermenis ir viena no skaistākajām formām uz šīs planētas. Es dodu priekšroku tam, nevis vīrieša ķermenim."

Dimantu cilvēks, dzimis kā vīrietis, sabiedrībai parādās sievietes formā. Mākslinieks vēlas, lai cilvēki zinātu, ka viņa mērķis ir svinēt sievietes formu, nevis ņirgāties par to. "Kad es runāju par sievietes formu, tas nav nekas seksuāls, es to redzu kā mākslas darbu, ko veidojusi māte daba," viņš saka.

"Sievišķo formu, ko šobrīd prezentēju caur Dimanta tēlu, ietekmē mūsdienu popkultūra. Bet tā nav mana pastāvīgā forma, tā mainīsies, es joprojām esmu kāpura stadijā. Pagaidām man ir tikai viena āda, bet es domāju, ka drīz to nometīšu, un parādīsies jauna manis versija."

Dimantu cilvēka mērķis ir atspoguļot visas šķietamās neatbilstības sabiedrības normām un veicināt iekļaušanu un pieņemšanu.

Lai izdomātu savas jaunās formas nosaukumu, dimantu cilvēks izpētīja interneta vidi dažādos aspektos. Viņš konstatējis, ka dažas no visbiežāk lietotajām emocijikonām ir dimants, persiks un konfekte. Dimantu cilvēka jaunais vārds bija dzimis: Diamond Peach Lollipop.

Diamond (dimants) apzīmē augstu kvalitāti, Peach (persiks) ir viņa sēžamvietas apraksts un Lollipop (sūkājams saldums) apzīmē vīriešu dzimumorgānus.

"Sapratu, ka šīs trīs emocijzīmes lieliski apkopo galvenās lietas, par kurām vēlos sazināties ar pasauli,» saka mākslinieks. "Vēlos veicināt sabiedrības pieņemšanu lietām, ko mēs kā cilvēki vēl pilnībā nesaprotam un nepieņemam.

Esmu dzimis kā vīrietis, kas ģērbies kā skaista, neparasta sieviešu dzimuma būtne bez noteiktas dzimuma izvēles."

Mākslinieks uzsver, ka personīgā slava viņam ir mazsvarīga, tāpēc viņa īsto identitāti zina ļoti šaurs cilvēku loks – pārsvarā tie ir stilisti, fotogrāfi un daži mākslinieki.

"Tas ir pastāvīgs sevis izzināšanas ceļojums. Man ir ļoti spēcīga pārliecība par cilvēktiesību svarīgumu, un man ir ļoti svarīgi atrast savu balsi," saka dimantu cilvēks. Viņš cer, ka katra viņa parādīšanās mudina cilvēkus būt atvērtākiem, pieņemt lietas, ko viņi vēl nesaprot, un skatīties uz lietām ārpus ierastā, bez nosodījuma.

"Es uzskatu, ka radošums var palīdzēt pret depresiju, rasismu, dusmām, alkoholismu, narkotikām, homofobiju un tā tālāk," saka dimantu cilvēks.

"Pats cīnoties ar daudziem izaicinājumiem, varu citiem atklāt savu ceļojumu pašam pie sevis un pastāstīt, kā esmu pārvarējis šos šķēršļus, kā esmu spējis atklāt savu īsto būtību. Jo vairāk mēs atklājam, jo brīvāki esam.

Esmu atklājis, ka vispirms esmu cilvēks, tad esmu vīrietis, tad kvīrs. Esiet laipni un baudiet dzīvi."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu