Saziedota nepieciešamā summa Turcijā priekšlaicīgi dzimušās meitenītes nogādāšanai uz Latviju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: Anastasiia Gridneva/Shutterstock

Saziedota summa, kas bija nepieciešama Turcijā priekšlaicīgi dzimušajai meitenītei Enijai Emīlijai, lai viņu droši transportētu uz Latviju, liecina ieraksts portālā "Ziedot.lv". 

Kā norādīts portālā, papildus saziedotie līdzekļi tiks izmantoti mazulītes vajadzībām pēc mediķu norādījumiem. Nepieciešami bija 3 4860 eiro, taču kopumā līdz sestdienai, 20. maijam, saziedoti 37 439,49 eiro ar 2888 ziedotāju palīdzību.

"Mīļās topošās māmiņas, mūsu ieteikums, lai vai cik perfekta nebūtu jūsu grūtniecība, ņemot vērā mūsu skaudro pieredzi, lūdzu pārdomājiet vai tiešām ir vērts ceļot grūtniecības laikā," tā savu lūgumu pēc palīdzības noslēdza Enijas Emīlijas vecāki Rūta un Kristaps. 

Kā iepriekš vēstījām, ģimene no Latvijas devās nedēļu ilgā ceļojumā uz Turciju.

Sieviete bija grūtniecības sestajā mēnesī, apdrošinājusies un saņēmusi ārsta atļauju ceļot. Tomēr bērniņš piedzima pāragri. 

Meitiņas tēvs Kristaps stāstīja, ka pirmajā dienā sievai sākās spēcīga asiņošana. Ārsti pieņēma lēmumu veikt ārkārtas dzemdības. Zīdainis svēra 910 gramus un bija nepieciešama deviņas nedēļas ilga uzraudzība. 

Bērns tika pārvests uz slimnīcu, kur par uzturēšanos dienā jāmaksā 150 eiro. Apdrošinātājs izmaksāja vairāk, nekā noteikts polises limitā, tomēr ar to nebija pietiekami.

Turcijā mamma savu meitiņu varēja satikt vien dažas dienas nedēļā uz 15 minūtēm. Viņa ļoti vēlējās pēc iespējas ātrāk atgriezties mājās un būt kopā ar savu meitiņu. Mazulīti var pārvest ar speciālo medicīnisko aviotransportu, tiklīdz viņa būs sasniegusi 1,5 kilogramus. Atgriežoties Latvijā mazulīte varēs saņemt intensīvo aprūpi slimnīcā un mamma varēs būt līdzās mazulītei vairāk.

Lai meitenīti transportētu uz Latviju ar specializētu transportu kopumā bija nepieciešami līdz pat 34860 eiro, ko ne apdrošinātājs, ne valsts ārpus Eiropas Savienības neapmaksā, tādēļ vecāki vērsās pie līdzcilvēkiem portālā "Ziedot.lv".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu