"Madara Cosmetics" izpilddirektores amatā darbu sāks Gunta Šulte

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
AS "MADARA Cosmetics" izpilddirektore Gunta Šulte.
AS "MADARA Cosmetics" izpilddirektore Gunta Šulte. Foto: Paula Čurkste/LETA

Kosmētikas ražotāja AS "Madara Cosmetics" izpilddirektores amatā šodien darbu sāks Gunta Šulte, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Kompānijas līdzīpašnieks, valdes loceklis un līdzšinējais izpilddirektors Uldis Iltners skaidro, ka attiecīgās izmaiņas veiktas, lai ar lielāku vērienu turpinātu eksporta izaugsmi Eiropā, īpaši Francijā, Vācijā un Skandināvijas valstīs.

Iltners turpinās darbu valdes locekļa statusā, ikdienas "Madara Cosmetics" darba vadības funkcijas pakāpeniski nododot jaunajai izpilddirektorei, lai pats varētu fokusēsies uz kompānijas attīstības stratēģijas jautājumiem, kā arī jaunu biznesa projektu attīstīšanu.

Šulte karjeru sāka mārketingā ar darbu tādās aģentūrās kā "McCann Rīga" un "OMD Latvia", strādājot ar dažādiem starptautiskiem klientiem. Savukārt 2012. gadā viņa sāka darbu uzņēmumā "Danone". Kopš 2018. gada Šulte vadīja Francijas pārtikas ražotāja "Danone" biznesu Baltijā, kā arī bija iekļauta Skandināvijas reģiona pārvaldības komandā.

Šulte nav "Madara Cosmetics" akcionāre.

Jau vēstīts, ka "Madara Cosmetics" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 18,684 miljoni eiro, kas ir par 3,5% mazāk nekā 2021.gadā, bet koncerna peļņa samazinājusies 3,3 reizes - līdz 1,128 miljoniem eiro.

Uzņēmums reģistrēts 2006. gadā, un tā pamatkapitāls ir 377 491,1 eiro. "Madara Cosmetics" lielākie īpašnieki ir Uldis Iltners (23,92%), Lote Tisenkopfa-Iltnere (23,76%), Somijas "Transmeri Group Ab" (22,93%), Liene Drāzniece (6,79%) un Zane Tamane (6,35%). "Madara Cosmetics" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu