VIDEO Garkalnē vāverēns izkrīt no mājvietas. Mamma steidz palīgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Aculiecinieka foto

Pirmdien, 22. maijā, Garkalnē "Apollo.lv" aculiecinieks manījis – kāds vāverēns, šķiet, izkritis no putnu būrītī ierīkotas mājvietas un bailīgi piespiedies kokam.

Aculiecinieka uzņemtajos video redzams, kā vāveru atvase piekļāvusies koka stumbram un šķietami gaida palīdzību. 

Tikmēr video autors ievērojis, ka vāverēna iespējamā māte turpat netālu skraida pa augstāk esošiem koku zariem. Iespējams, ka mazulis nokritis no mājvietas, kas varētu būt video redzamais putnu būrītis.

Nepagāja pārāk ilgs laiks, līdz vāvere atrada savu atvasi un steidzās palīgā!

Mazais vāverēns drīz vien nokļuva atpakaļ būrī. Vāverēna māte ieņēma vietu pie būra izejas un uzmanīja, lai atvase atkal nedodas ārā.

Dabas aizsardzības pārvalde skaidro, ka no visām pasaulē sastopamajām ap 270 vāveru sugām Latvijā mitinās viena - Eirāzijas jeb parastā vāvere. Šo vāveru izplatības areāls plešas no Atlantijas okeāna līdz pat Eirāzijas kontinenta tālākajiem austrumiem Kamčatkai un Sahalīnai.

Vasarā vāveres kažociņš ir viscaur ruds, izņemot pavēderi, kas ir balta, bet rudens pusē vāvere apmatojumu nomaina uz mazliet pelēcīgāku, toties tas kļūst vēl kuplāks un biezāks.

Vāvere ir nometniece un lielāko savas dzīves daļu pavada, uzturoties kokos. Kuplā aste kalpo gan kā līdzsvara noturēšanas instruments, gan kā stūre, lecot no viena zara uz otru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu