Piketā otrdien aicinās ievērot patvēruma tiesības pie Latvijas-Baltkrievijas robežas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Biedrība "Gribu palīdzēt bēgļiem" 23. maijā plkst. 11.30 pie Ministru kabineta rīkos piketu, aicinot ievērot patvēruma tiesības pie Latvijas-Baltkrievijas robežas, informē biedrības "Gribu palīdzēt bēgļiem" projektu vadītāja Ieva Raubiško.

Piketā vērsīs uzmanību uz šodien valdības dienas kārtībā esošajiem grozījumu projektiem Valsts robežsardzes likumā un Latvijas Republikas Valsts robežas likumā.

Grozījumi Robežsardzes likumā paredz institucionalizēt ārvalstnieku atgrūšanu no robežas. Savukārt grozījumi Latvijas Republikas Valsts robežas likumā paredz iespēju pastiprināta robežapsardzības režīma darbības laikā (uz sešiem mēnešiem un ilgāk) daļēji vai pilnībā slēgt robežas šķērsošanas vietas.

Biedrība norāda, ka, pieņemot šos grozījumus, tiks būtiski ierobežotas un dažās vietās apturētas ārvalstnieku tiesības uz patvērumu.

Tāpat biedrība "Gribu palīdzēt bēgļiem" uzsver, ka Latvijai ir saistošas starptautiskās konvencijas un Eiropas Savienības likumi, kas nosaka, ka ikvienam ārvalstniekam ir tiesības pieteikties uz patvērumu, arī šķērsojot robežu likumam neatbilstošā veidā.

Biedrības "Gribu palīdzēt bēgļiem" mērķis ir sniegt praktisku, tūlītēju un brīvprātīgu palīdzību patvēruma meklētājiem, bēgļiem un starptautiskās aizsardzības saņēmējiem, vienlaikus veicinot šo cilvēku integrāciju Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu