Līdz 30. maijam rīko psiholoģiskā atbalsta kampaņu vientuļajiem vecākiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116111 no šodienas līdz 30. maijam rīko kampaņu "Es audzinu viens!", pavēstīja VBTAI Administratīvās nodaļas vadītāja vietnieks Taivo Trams.

Vecāki, kuri vieni paši audzina nepilngadīgus bērnus, Uzticības tālrunī varēs saņemt psiholoģisku atbalstu jautājumos, kas saistīti ar bērniem.

VBTAI Ģimeņu ar bērniem atbalsta departamenta direktore Anda Sauļūna norādīja, ka bērna audzināšana var būt iedvesmojoša un pacilājoša, jo vecākam ir dota iespēja ielikt bērnā labāko, tomēr vienlaikus tas var būt arī mulsinošs un nogurdinošs process, kurā vecāki reizēm apšauba sevi un savas prasmes, sastopas ar smagām emocijām, nogurumu.

"Svarīgi saprast, ka, kamēr vien vecāks spēj saskatīt bērnā labo, mīl, rūpējas un vēlas mācīties, savam bērnam viņš ir vislabākais. Ir tikai normāli reizēm nezināt, kurš risinājums ir vislabākais, ir normāli apjukt un pilnīgi saprotami, ja reizēm vajadzīgs atbalsts un palīdzību. Un tieši tie vecāki, kuri bērnus audzina vieni paši, bieži ir tie, kuriem atbalsts, saruna un uzmundrinājums nepieciešams visvairāk," uzsvēra Sauļūna.

Kampaņa tiek rīkota jau piekto gadu pēc kārtas, un VBTAI novērojis, ka, zvanot uz Uzticības tālruni 116111, atbalstu un informāciju par jautājumiem, kas saistīti ar bērniem, meklē arvien lielāks skaits vecāku.

"Arī vecākiem vajadzīgs iedrošinājums, iespēja izteikties un tikt sadzirdētam, tādēļ būtiski dalīties ar savu stāstu un kopīgi ar konsultantu meklēt risinājumu grūtībām" uzsvēra Sauļūna.

Darbadienās no plkst.12 līdz plkst.20 ar Uzticības tālruņa speciālistiem iespējams sazināties, arī izmantojot tiešsaistes konsultācijas - čata logs meklējams VBTAI mājaslapā "www.uzticibastalrunis.lv", vai arī vēršoties pēc palīdzības e-pastā - "uzticibaspasts116111@bti.gov.lv".

Sazināties ar Uzticības tālruņa speciālistiem iespējams arī izmantojot bezmaksas aplikāciju "Uzticības tālrunis".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu