Kā Marģers Majors tika pie pagājušā gadsimta populārākās vīriešu frizūras

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET

LTV raidījuma "Kultūrdeva" un pasākumu vadītājs Marģers Majors sarunā ar TVNET GRUPAS tiešsaistes žurnālu "Klik" runāja ne tikai par savām attiecībām ar Elīnu Bojarkinu, bet ļāva arī iepazīties ar sevi tuvāk. 

Marģers nenoliedzami ir pamanāms, viņam ir sava odziņa. Izrādās, ka viņa tēls veidojies no frizūras, ko sauc par muletu, kas ļoti aktuāla vīriešu vidū bija pagājušā gadsimta sešdesmitajos, septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados.

Tīmeklī atrodamā informācija liecina, ka pirmās vēsturiskās liecības par šo frizūru datējamas ar 6. gadsimtu, kad Bizantijas vēsturnieks Prokopijs no Cēzarejas rakstīja par to, ka vairāki jauni vīrieši izvēlas audzēt garus matus pakausī, bet apgriezt tos īsus priekšā un sānos. Tas tika iesaukts par huņņu stilu.

Lūgts pastāstīt, kā radās ideja par šādu frizūru, viņš teic: "Man ir ļoti forša friziere Marta, pie kuras es eju sešus vai septiņus gadus. Toreiz tas bija pavisam nejauši, man vienkārši vajadzēja nogriezt matus. Un es ar šo cilvēku eju līdzās cauri dažādiem posmiem, un šīs satikšanās ir ļoti foršas, kad mēs izrunājam visu, kas noticis pa pāris mēnešiem.

Manai frizierei ļoti patīk eksperimentēt. Pirms kovida es nogriezu matus uz nullīti, un, kad tie jau sāka ataugt, es teicu – lai iet mulets. Domāju – nu kas gan var būt slikts, ja nu kas, vienmēr var nogriezt, un tā bija absolūti labākā izvēle. Arī ūsas man ir vismaz jau kādus septiņus gadus.

Šī ir absolūti drosmīga frizūra, un, apskatoties Latvijas Televīzijas darbus no sešdesmitajiem līdz astoņdesmitajiem gadiem, lielākoties vīriešiem šādas frizūras bija. Es teiktu, ka cilvēki šo frizūru novērtē."

Ko vēl Marģers par sevi pastāstīja un kādas ir viņa domas par publisko šķiršanās sāgu no bijušās draudzenes Elīnas Bojarkinas, lasiet "Klik".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu