Kremļa propagandas TV raidījumā apspriež Egilu Levitu un Latviju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Twitter" video/Krievijas propagandas kanāls "RT"

Nedēļas sākumā Krievijas Pirmajā kanālā iznākusi kārtējā propagandistes un ASV par spiegošanu notiesātās Marijas Butinas raidījuma sērija, kuras centrā ir Latvijas prezidents. Egils Levits sižetā pieteikts kā "ķīmiķis no Hamburgas".

Stundu garajā sērijā Levits raksturots kā "visu padomju pieminekļu nojaucējs" un Latvijas robežas slēdzējs Krievijas tūristiem.

Skatītājiem tiek parādīti divi videofragmenti: vienā sieviete pieprasa citam pasažierim sabiedriskajā transportā runāt latviešu valodā, bet otrā kādam vīrietim atņem Krievijas karodziņu.

"Viss faktiski sākās ar Uzvaras dienas, 9. maija, svinību atcelšanu," saka Butina pēc šo sižetu demonstrēšanas.

Turpinājumā Butina kadrus no Latvijas Krievu savienības (LKS) mītiņa Esplanādē šī gada 1.maijā komentē ar vārdiem: "Latvijas sabiedrībā ir pārstāvēts arī cits viedoklis".

Pēc tam raidījuma vadītajai pievienojas astoņi "eksperti" un studijā tiek apspriesta Pārdaugavas okupācijas pieminekļa demontāža, latviešu valodas eksāmena izpildes noteikšana Krievijas pilsoņiem un Levits.

Viena no "ekspertēm" ir imidža speciāliste, kura pamanījās apspriest arī Latvijas pirmās lēdijas Andras Levites apģērbu izvēli.

Raidījumā izskanēja atsauce uz Lato Lapsas grāmatu "Viltvārdis".

Raidījuma otrajā daļā studijā ierodas Kirils Fjodorovs: "kara blogeris", kuru saistībā ar atbalsta paušanu Krievijas agresijai Ukrainā 2022. gada martā aizturēja Valsts drošības dienests (VDD).

Kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā pērn februārī Levits ir starptautiski iestājies par nepieciešamību pēc tribunāla, lai sauktu agresorvalsti pie atbildības par pastrādātajiem kara noziegumiem.

Raidījuma "Kukli nasļedņika Tutti" iepriekšējās sērijas veltītas tādām rietumvalstu personībām un līderiem kā bijušais Ukrainas prezidenta biroja padomnieks Oleksijs Arestovičs, Francijas prezidents Emanuels Makrons, ASV Valsts departamenta amatpersona Viktorija Nulanda, Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena, Vācijas prezidents Olafs Šolcs, bijusī ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone un miljardieris Īlons Masks.

Marija Butina 2018. gadā tika notiesāta ASV par darbošanos Krievijas interesēs kā nereģistrēta ārvalstu aģente.

Butina tiesā apliecinājusi, ka viņas darbības bijušas daļa no sazvērestības, lai nodibinātu neoficiālus kontaktus ar amerikāņiem, kas varētu ietekmēt ASV politiku.

Tiesas sēdē Butina skaidroja, ka darbojusies Krievijas amatpersonas vadībā.

Butina vairākus mēnešus aizvadīja ASV cietumā, bet 2019. gadā tika atbrīvota. Pēc atgriešanās Krievijā viņa tika ievēlēta Valsts domē no partijas "Vienotā Krievija".

Atgriežoties Krievijā, Byutina arī sāka darboties valsts kontrolētajos medijos kā propagandiste, iegūstot savu raidījumu prokremliskajā kanālā RT, kas pazīstams arī ar tā agrāko nosaukumu "Russia Today". 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu