Jaunumi Imantā piekautā pusaudža lietā: runā cietušā tēvs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Lauma Vītola/LETA

5. maijā pusaudžu bars Imantā piekāva kādu skolēnu. Tas bija notikums, kas sacēla kājās ne tikai Imantu, bet visu Rīgu un Latviju. Piekautā skolēna tēvs Konstantīns Apollo.lv stāsta par jaunumiem lietas izmeklēšanā un to, kādas emocijas pārdzīvojusi ģimene. 

"Šobrīd ir uzsākts kriminālprocess," atklāj Konstantīns. "Mans dēls atzīts par cietušo un notiek izmeklēšana."

No Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Pārdaugavas pārvaldes Konstantīns saņēmis oficiālu apliecinājumu, ka sakarā ar dēla piekaušanu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231.panta otrās daļas par huligāniskām darbībām attiecībā pret nepilngadīgo, nodarot viņam miesas bojājumus, izdarot to personu grupā.

Pašlaik kriminālprocesā notiek pirmstiesas izmeklēšana un tiek veiktas visas nepieciešamas darbības objektīvo apstākļu noskaidrošanai un nostiprināšanai šajā kriminālprocesā, kā arī taisnīgai krimināltiesisko attiecību noregulēšanai, teikts policijas oficiālajā apliecinājumā Konstantīnam.

Par visiem lietas apstākļiem šobrīd runāt nevar, taču Konstantīns var atklāt, ka šobrīd viņa dēla piekaušanas lietā nopratinātas 16 personas, no kurām piecas atzītas par aizdomās turamajām.

Trīs no aizdomās turamajiem ir 13 gadus veci, un viņiem tiek piemēroti piespiedu audzināšanas līdzekļi, bet diviem ir 14 gadu, un, visticamāk, pret viņiem tiks ierosināta krimināllieta.

Konstantīns norāda, ka kautiņa video redzams, ka piekaušanā piedalījušies seši dalībnieki. Policija joprojām veic apstākļu izmeklēšanu.

Notikums ir sacēlis īstu vētru, un Imantā par to joprojām runā visi, saka Konstantīns. Viņš saka: "Cik man zināms, dēlu ļoti atbalsta gan skolēni, gan skolotāji. Draugi, protams, ir šokā, un daudzi gribēja paši atrast vainīgos. Mēs zinām, kas notika Imantas ielās 6. un 7. maijā. Labi, ka neviens nevienu neatrada un lieta nenonāca līdz "linča tiesai"."

26. maijā Konstantīns kopā ar dēlu vēlreiz policijā sniedza liecības. Konstantīns stāsta: "Lietai varēju papildus pievienot pierādījumus par to, kā viss noticis, ar detalizētu notikušā aprakstu pēc dēla teiktā. Uzrakstīju arī papildu iesniegumu policijai. Kopā ar policistiem devāmies uz Imantu uz māju Tālavas gatvē un rādījām maršrutu, pa kuru Antons tika nogādāts piekaušanas vietā. Policijā man teica, ka lieta varētu tikt slēgta līdz gada beigām."

Par to, kādu sodu saņems vainīgie, protams, lems tiesa un citas tiesībsargājošās iestādes. Piekautā zēna tēvs Konstantīns ir apņēmības pilns:

"Mūsu mērķis ir panākt taisnību, lai pusaudži, kas nonākuši līdzīgā situācijā, zinātu, ka sekos sods.

Un lai mātes varētu droši palaist savus bērnus uz ielas, nebaidoties, ka viņi var neatgriezties mājās."

Par dēla psiholoģisko stāvokli Konstantīns jau iepriekš teicis – tas uzlabojas, viņš dodas uz skolu, saņem atbalstu no klases biedriem un draugiem. Bet kā jūtas viņš pats? 

Konstantīns atklāj:

"Sieva jutās briesmīgi. Pirmajā nedēļā viņa pastāvīgi raudāja, viņai uzbruka panikas lēkmes.

Tad izdevās mazliet atpūsties, Mātes dienā visi kopā devāmies uz Ventspili. Tagad ir mazliet labāk.

Es pats pirmā pirmās divas dienas pēc uzbrukuma turējos, bet tad, kad bija jādodas uz policiju, jānoskaidro, kā noritēs process, un vairākas reizes dažādiem cilvēkiem jāstāsta, kā viss notika, arī mans stāvoklis pasliktinājās. Pirmās darba dienas pēc notikuma pagāja ar sāpošu galvu, strādāju autopilotā un ļoti neproduktīvi.

Šobrīd jūtos daudz labāk. Principā uz jebkuriem dzīves notikumiem reaģēju diezgan mierīgi, filozofiski. Es cenšos pārraidīt mieru un mīlestību uz ārpasauli. Gribu pateikt paldies visiem cilvēkiem, kuri mūs atbalstīja un turpina to darīt līdz šim."

Par to, kas patiesībā notika 5. maija vakarā Imantā, ko piekautais skolēns atklāja savam tēvam un ko pieredzēja zēna tēvs Konstantīns, lasi tiešsaistes žurnālā "Klik"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu