Zviedrijas izlases galvenais treneris komentējis zaudējumu Latvijas hokejistiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sams Halams
Sams Halams Foto: EPA/Scanpix

Zviedrijas hokeja izlase uz Rīgu bija devusies pēc uzvaras, pēc izstāšanās no turnīra teica valstsvienības galvenais treneris Sams Hallams.

Zviedrijas hokejisti ceturtdien Rīgā pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā ar rezultātu 1:3 zaudēja mājiniecei Latvijai, kas pirmo reizi vēsturē iekļuva pusfinālā.

"Liela vilšanās, šeit ieradāmies pēc kaut kā cita, nevis, lai tiktu apstādināti ceturtdaļfinālā," Zviedrijas mediji citē Hallama teikto.

Zviedri dominēja, izdarīja gandrīz trīsreiz vairāk metienu pa vārtiem (41:15), taču spēja gūt tikai vienus vārtus. Palika neizmantotas arī visas vairākuma iespējas. "Maču sākām tā, ka gribējām, taču pēc neveiksmīga vairākuma palikām nervozi," atzina treneris.

Hallams variēja ar komandas sastāvu, pirmās maiņas uzbrucēju Jūnatanu Berggrēnu ieliekot kā 13.uzbrucēju. "Izveidojām komandu, ar kādu jutāmies komfortabli, izdarījām arī izmaiņas. Kad Leo Kārlsons zaudēja iemetienos un Andrē Petešons guva savainojumu, ielikām Pēru Lindholmu centrā. Centāmies sabalansēt sastāvu, jo nekas nesastāv no viena spēlētāja," skaidroja Hallams.

Spēles beigās pietrūcis arī aukstasinības uzbrukumā, atzina Hallams.

Pusfinālā Latvija sestdien Tamperē plkst.14.20 tiksies ar Kanādu, bet plkst.18.20 ASV spēlēs ar Vāciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu