Ilze Pīlēna atklāj nākotnes plānus gadījumā, ja kļūtu par pirmo lēdiju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

31. maijā Saeima vēlēs jauno Valsts prezidentu. Starp trim kandidātiem ir uzņēmējs Uldis Pīlēns. Ievēlēšanas gadījumā viņa kundze Ilze kļūtu par pirmo lēdiju. Žurnālam "Kas Jauns" Pīlēni runāja par iespējamo nākotni - kāda tā būtu, ja Pīlēns tiktu ievēlēts.

Pīlēns bija pirmais, kurš paziņoja par kandidēšanu uz Latvijas prezidenta amatu.

Sarunā Pīlēns atklāja, ka lēmumu par kandidatūru valsts prezidenta amatam pieņēmis viens, taču sajutis stipru ģimenes atbalstu. 

Ilze ievēlēšanas gadījumā kļūs par valsts pirmo lēdiju. Vaicāta, vai zina šā amata pienākumus, viņa teic: "Kopš brīža, kad Uldis pateica par kandidēšanu, protams, esmu paskatījusies padziļinātāk, ko prezidentu kundzes ir darījušas. Izcils piemērs, manuprāt, ir Ukrainas pirmā lēdija Olena Zelenska, kas tik ārkārtīgi grūtos apstākļos cieņpilni pilda savus pienākumus.

Varu tikai apbrīnot viņas spēju un izturību. Mūsu prezidenta Levita kundze aktīvi iesaistījusies veselības jomā, paralimpiešu atbalstā, tas ir pozitīvi vērtējams."

Savukārt viņas prioritāte varētu būt mākslas, kultūras un izglītības stiprināšana un popularizēšana, palīdzība grūtībās nonākušajiem bērniem, ģimenēm, no vardarbības cietušajām sievietēm.

Pārcelšanās aspektu uz Rīgas pili viņa gan ar sajūsmu neuztver. "Iespējamā dzīvesvietas maiņa man gan varētu būt sāpīga tēma. Mums jau ir skaista, pašu iekārtota vieta, kur dzīvojam," atzīmē Pīlēna.

Pīlēns ar kundzi – kultūrtelpas "Ola Foundation" vadītāju Ilzi Pīlēnu kopā ir 16 gadus, bet laulībā sešus.

Vairāk lasi izdevuma "Kas Jauns" 23. maija numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu