"Nolāpītie nelieši." Zviedrijas hokeja leģenda asi reaģē uz savas valstsvienības zaudējumu Latvijai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zviedrijas izlases hokejisti
Zviedrijas izlases hokejisti Foto: AFP / Scanpix

Zviedrijas izlases hokejisti pēc zaudējuma Latvijai izpelnījušies ļoti bargus vārdus no savas nācijas hokeja leģendas Jona Bergkvista.

Zviedrijas hokejisti pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā ar 1:3 atzina Latvijas valstsvienības pārākumu. Zviedriem ceturtdaļfināla barjeru nav izdevies pārvarēt jau kopš 2018. gada turnīra, kad ceturtdaļfinālā no "Trīs kroņu" rokas krita tieši Latvijas valstsvienība.

Zviedrijas medijos kopējais noskaņojums, protams, bija drūms, bet īpaši skarbs sarunā ar "Expressen" bija ilggadējais valstsvienības uzbrucējs Jons Bergkvists.

"Kaut kas "Trīs kroņiem" ir apstājies. Es mūsdienās spēlētājiem vairs neredzu to degsmi. Man vienalga, vai tā ir Dānija, Ungārija vai Francija, ar ko mēs tiekamies [laukumā]. Degsmei un priekam ir jābūt. Ja spēlētājiem ir vienalga, kāpēc, lai kādam no mums rūpētu?

Spēlētāji iziet laukumā un domā, ka ir tik sasodīti viegli vinnēt mazākas nācijas. Un tad tu satiec tādu valsti kā Latvija, kas parāda degsmi pilnu tribīņu priekšā," sacījis Bergkvists.

60 gadus vecais bijušais hokejists norādīja, ka viņa tautiešiem, kuri zaudēja Latvijai, nevajadzētu žēlot sevi.

"Sasodītie nelieši! Jums bija iespēja, un jūs to neizmantojāt. Nežēlojiet sevi, bet mācieties no kļūdām," norādījis bijušais hokejists. 

Zviedrijas izlases ģenerālmenedžera asistents Josefs Bumedīns, vaicāts pēc komentāra par Bergvista izteikumiem, atbildēja nosodoši: "Ir ļoti viegli spārdīt guļošus. Es uzskatu, ka puiši strādāja smagi un klausīja treneru norādēm. Fakts, ka mēs zaudējām ceturtdaļfinālā ir brutāls, bet, ja viņš grib spārdīt guļošus, lai tā būtu."

Latvijas hokeja izlase pēc Zviedrijas pārspēšanas pasaules čempionāta pusfinālā tiksies ar Kanādas valstsvienību. Šis mačs norisināsies sestdien plkst. 14.20 Tamperē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu