Latvija nākamgad rīkos pasaules čempionātu hokejā sievietēm

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Hokejs. Ilustratīvs foto.
Hokejs. Ilustratīvs foto. Foto: Shutterstock

Latvija nākamgad rīkos pasaules čempionāta (PČ) IB divīzijas čempionātu hokejā sievietēm, 26. maijā tika nolemts Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) ikgadējā kongresā Tamperē.

Turnīrs Rīgā notiks no 2024. gada 31. marta līdz 6. aprīlim.

IB divīzijas čempionāts ir pēc ranga trešais spēcīgākais čempionāts pēc elites un IA divīzijas. Tajā spēlē sešas komandas.

Šā gada aprīlī Mehiko Latvijas sieviešu izlase uzvarēja visos četros mačos un ieņēma pirmo vietu otrās divīzijas A grupas jeb ceturtā līmeņa turnīrā, pakāpdamās divīziju augstāk.

Elites turnīrs notiks ASV pilsētā Jūtikā, bet par IA divīzijas sacensību norises vietu tiks lemts IIHF pusgada kongresā oktobra sākumā, jo divīzijas šā gada spēles notiks tikai augustā.

Tāpat piektdien kļuva zināms, ka par 2027. gada vīriešu pasaules čempionāta elites divīzijas mājvietu kļūs Vācija, kurai balsojumā tika dota priekšroka salīdzinājumā ar Kazahstānu. Spēles plānots aizvadīt Diseldorfā un Manheimā.

Jau ziņots, ka 2024.gadā pasaules meistarsacīkstes notiks Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā, 2025.gadā - Stokholmā un Dānijas pilsētā Herningā, bet 2026.gadā - Šveices pilsētās Cīrihe un Fribūrā.

U-20 čempionāts vīriešiem ar Latvijas izlases līdzdalību gadu mijā notiks Zviedrijas pilsētā Gēteborgā, bet U-18 komanda nākamā gada pavasarī spēlēs Somijas pilsētās Espo un Vantā.

Tāpat IIHF kongresa delegāti nobalsoja par Itālijas automātisku kvalificēšanos pašu valstī notiekošajām 2026.gada olimpiskajām spēlēm.

IIHF kongress Tamperē beigsies sestdien.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu