"Bezvests.lv" pārstāve neizpratnē par "dīvāna meklētājiem" mazās Justīnes meklēšanas pasākumā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA

Sestdien organizācija "Bezvests.lv" sadarbībā ar Valsts policiju organizē pazudušās septiņgadīgās Justīnes meklēšanas kārtējo misiju. "Bezvests.lv" pārstāve Irina Brūniņa portālam "Apollo.lv" komentē meklēšanas pasākumus.

Irina Brūniņa stāsta, ka meklēšanas lietotnē sestdienas meklēšanai ir pierakstījušies vairāk kā 700 cilvēki. "Uz vietas atrodas 100 brīvprātīgie, bet pārējie ir pieslēgušies programmai un seko meklēšanas procesam attālināti. Tā mums arī ir diezgan interesanta pieredze - cilvēki it kā pieslēdzās lietotnei un neatbrauca, bet kaut kur mājās sēž un vienkārši skatās, kā mēs meklējam."

Ķibeles ar aplikāciju no rīta esot bijušas saistītas ar mobilā interneta pārklājumu un to, ka vienā vietā ir pārāk daudz mobilo tālruņu, norāda Brūniņa. Pašlaik, kad cilvēki ir aizgājuši pa saviem maršrutiem, lietotne strādā. "Protams, tā ir pārbaude. Tas ir pirmais masu pasākums, kur mēs pielietojam to lietotni. Līdz šim mēs tikai savos iekšējos pasākumos pielietojām. "

"Jā, faktiski meklē bērnu "no dīvāna," par reģistrētajiem, bet neatbraukušajiem teic Brūniņa. "Es nezinu, ko viņi ar [šo rīcību] grib panākt, kādu mērķi, ja mēs pieļaujam, ka viņi gribēja atbraukt, bet neatbrauca, tad viņi visi šobrīd ir aktivizējušies un viņi visi 700 ir lietotnē iekšā.

Lietotne nav domātai informācijai, bet mums diemžēl vajadzēs arī to analizēt un izdarīt secinājumus."

"Es saprotu, ka hokejs ir svarīgi Latvijai, es saprotu, ka katram ir tiesības paust arī savus politiskos uzskatus un ierasties uz piketiem, bet manā uztverē - mazās meitenītes dzīve vai arī viņas nāves cēloņu noskaidrošana ir daudz svarīgāka par visu un, iespējams, ka tie cilvēki, kuri sēž uz dīvāna, viņi rīt mums zvanīs un aicinās palīgā.

Un kā var rēķināties, ka kāds pie viņiem atbrauks palīgā? Mēs atbrauksim, bet es domāju par sabiedrības atsaucību."

Brūniņa gan arī pauž, ka tie, kuri ir reģistrējušies un nav atbraukuši nekādā veidā netiks sodīti, bet, viņasprāt, cilvēkiem būtu jāsaprot, ka "kaut kas sabiedrībā notiek un gribētos runāt par sociālo veselīgumu, kad cilvēki izvēlas. Un te izvēle ir skaidra - acīmredzami - bērna dzīve vai nāves cēloņa noskaidrošana nav tik būtiska".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu