"Tas ir murgs!" Krievu olimpiskais čempions nespēj pārdzīvot Latvijas izlases bronzu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: twitter

Divkārtējais olimpiskais čempions no Krievijas Aleksandrs Koževņikovs nespēj pārdzīvot Latvijas izlases izcīnīto bronzas medaļu pasaules čempionātā.

Latvijas hokeja izlase svētdien ar 4:3 bronzas mačā pārspēja ASV valstsvienību, izcīnot pirmo godalgu pasaules čempionātu vēsturē.

Uzvaras vārtus šajā mačā guva Kristiāns Rubīns.

Domājams, ka Krievijas medijos žults no PSRS hokeja zvaigznēm turpinās plūst arvien straujāk. Pirmais, kurš nespēja sadzīvot ar faktu, ka Latvijas izlasei ir bronzas medaļa, bija Koževņikovs.

"Drīz Burkinafaso (valsts Āfrikas rietumos) ieņems godalgotas vietas pasaules čempionātā. Viņi (latvieši) 100% nebūtu ieguvuši bronzu, ja turnīrā piedalītos Krievija. Tas ir murgs! Pasaules čempionāta prestižs bez Krievijas un Baltkrievijas nav labs, tas krītas," uzskata Koževņikovs, kurš citēts Krievijas sporta portālos.

Jāatzīmē gan, ka pašai Krievijas izlasei pēdējos trīs čempionātos pirms zvērīgā kara Ukrainas teritorijā ir tikpat bronzas medaļu kā Latvijai - 2019. gadā trešā vieta tika izcīnīta Slovākijā.

Savukārt 2021. gada turnīrā Rīgā Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komanda palika 5. vietā, bet 2018. gadā Kopenhāgenā krievi ierindojās 6. vietā. Savukārt zelta medaļas krievu hokejisti kaklā nav kāruši kopš 2014. gada čempionāta, kas norisinājās Minskā.

Krievijas hokejisti karadarbības Ukrainā dēļ pasaules čempionātā nedrīkstēs piedalīties arī 2024. gada pasaules čempionātā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu