Somi sūdzējušies policijai par Latvijas hokeja izlases krekliem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pasaules hokeja čempionāta spēle starp Latvijas un ASV valstsvienībām ''Nokia arēnā'' Tamperē.
Pasaules hokeja čempionāta spēle starp Latvijas un ASV valstsvienībām ''Nokia arēnā'' Tamperē. Foto: Edijs Pālens/LETA

Somijas policija ir saņēmusi iesniegumu par "OlyBet" sporta bāra reklāmu uz Latvijas vīriešu hokeja valstsvienības krekliem, pirmdien ziņoja Somijas laikraksts "Iltalehti".

Saņemto iesniegumu laikrakstam apstiprināja arī policijas krimināllietu komisārs Arto Partanens, kurš skaidroja policija iepazīsies ar iesniegumu, lai lemtu par turpmākajām darbībām.

Uz Latvijas izlases krekliem šogad čempionāta laikā bija redzama "Olybet" sporta bāra reklāma. Igaunijā reģistrētā azartspēļu kompānija Tallinā uztur restorānu ar šādu nosaukumu, bet mājaslapā iespējams veikt likmes arī no Somijas.

Somijas Loteriju likums nosaka, ka Somijas kontinentālajā daļā tikai "Veikkaus" drīkst piedāvāt un tirgot azartspēles , savukārt citu valstu azartspēļu spēles reklamēt nedrīkst.

Valsts īpašumā esošā kompānija savu peļņu novirza tautas sportam, zinātnei, mākslai, jaunatnei, veselības nozarei un citiem mērķiem.

Somijas policijas krimināllietu komisārs Arto Partanens neatklāja ne kriminālziņojuma saturu, ne likumu, uz kuru sūdzības autors varētu būt atsaucies.

"Latvijas izlasei ir bijusi uzņēmuma reklāma, kas nav Somijas. Kāds uzskatīja, ka policijai vajadzētu izmeklēt iespējamo noziegumu," skaidro Partanens.

"Pirmo reizi esam saņēmuši šādu iesniegumu. Vairāk varēsim pastāstīt tuvākajās nedēļās un mēnešos. Šī lieta nav prioritāte," sacīja Arto Partanens. Policijai būs jānoskaidro, vai tiek reklamēts sporta bārs, vai tomēr tiek reklamētas azartspēles.

Latvijas vīriešu hokeja izlase svētdien, 28. maijā, Tamperē svinēja uzvaru pasaules čempionāta mačā par bronzas medaļām, ar 4:3 papildlaikā pārspējot ASV. Latvijai tā ir pirmā godalga pasaules meistarsacīkstēs.

Foto: Tūkstošiem hokeja līdzjutēju sveic Latvijas hokeja izlasi

VIDEO: "Prāta vētra" sagaida Latvijas hokeja varoņus 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu