Francijas sporta ministre aicina Džokoviču iztikt bez politiskiem saukļiem "French Open" laikā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Novaks Džokovičs
Novaks Džokovičs Foto: SIPA/Scanpix

Serbijas tenisa zvaigznei Novakam Džokovičam vajadzētu izvairīties no politiskiem vēstījumiem Francijas atklātā čempionāta laikā, sarunā ar telekanālu "France 2" atzīmēja Francijas sporta ministre Amēlija Udeā-Kastera.

Kosovas ziemeļos pēdējās dienās izcēlušās sadursmes starp Kosovas policiju un serbu protestētājiem, un to laikā ievainoti vairāki desmiti serbu. Protestētāji pieprasa atcelt no mēru amatiem nesen ievēlētos etniskos albāņus.

Pēc pirmdien notikušās Francijas atklātā čempionāta pirmās kārtas spēles Džokovičs uz televīzijas kameras uzrakstīja: "Kosova ir Serbijas sirds. Pārtraukt vardarbību."

Udeā-Kastera atklāja, ka turnīra direktore Amēlija Moresmo runājusi ar Džokoviču, aicinot ievērot neitralitāti.

"Sportisti var aizstāvēt cilvēktiesības un apvienot cilvēkus," teica Udeā-Kastera, tajā pat laikā atzīmējot, ka Džokoviča vēstījums bija ļoti politisks un tādu nedrīkstētu atkārtot.

Kosovas Olimpiskā komiteja aicinājusi Starptautisko Olimpisko komiteju (SOK) ierosināt disciplinārlietu pret Džokoviču. Savukārt Kosovas Tenisa federācija (TFK) solīja vērsties Starptautiskajā Tenisa federācijā (ITF), Tenisa profesionāļu asociācijā (ATP) un Francijas Tenisa federācijā ar aicinājumu piemērot sodu Džokovičam.

Kosovas ziemeļos situācija saasinājās piektdien, kad policija pielietoja asaru gāzi pret serbiem, kas protestēja pret albāņu iecelšanu mēru amatos. Belgrada uz to reaģēja, izsludinot trauksmi armijā un nosūtot spēkus uz robežu. Nekārtības notikušas arī turpmākajās dienās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu