VIDEO ⟩ "Ļaut, lai bērnu apēd?!" Rēzeknē Sociālajā mājā uzbrūk blaktis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Africa Studio/Shutterstock

Kādā sociālās mājas dzīvoklī nevar glābties no blaktīm. Riebīgie kukaiņi līdz asinīm sakoduši sievieti un viņas mazo meitu. Ģimene ir izmisumā, jo vairs nezina, kā iznīdēt kaitēkļus, skaidro "Bez tabu".

Sieviete ar meitiņu dzīvo sociālajā namā Rēzeknē. Viņu īrētais vienistabas dzīvoklis ir pamatīgi izvandīts, pat tapetes noplēstas – tā sieviete cīnās ar blaktīm. Pārbauda katru spraugu un pa vienai ar roku saspiež parazītus. Cīņas sekas redzamas uz sienām – tās klāj ļoti daudzi sarkani pleķi, kas palikuši pēc saspiestajām blaktīm.

"100-120 dienā nospiežu. Reti kad bija 50 dienā. Tagad mēs glābjamies laukos.

Paziņa ļauj padzīvot laukos, kamēr vasara. Es blaktis situ, cik jaudāju! Bērns plkst. 5:00 pamostas un saka – pa mani kaut kas lien! Uz spilvena kādas 30 uzreiz nositu! Viņa vairs nevar aizmigt! Ļaut, lai bērnu dzīvu apēd?! Prusaki bija, bet iznīdēju."

Sievietei ir ļoti mazi ienākumi, naudu, lai noalgotu kaitēkļu indētājus, pat aizņēmusies. Pēc dzīvokļa dezinsekcijas kādu laiku ir miers, bet vēlāk blaktis atkal uzrodas. Viņa atzina, ka arī citos dzīvokļos esot blaktis.

"Kad atnesam mājās un ļaujam iedzīvoties, tās vairojas diezgan strauji. Jautājums, kurā brīdī mēs pamanām blaktis, – sākumā, kad sākusies invāzija, vai vēlāk, kad ir traki.

Gultas blaktis uzturas vistuvāk barībai, piemēram, gultā, kur ir cilvēks," skaidro Latvijas Nacionālā dabas muzeja entomologs Uģis Piterāns.

"Pamatojoties uz saņemtajām sūdzībām, tiek veikta dezinsekcija gan koplietošanas telpās, gan dzīvokļos. Īpaši smagos gadījumos, kad tiek konstatēti antisanitāri apstākļi, dzīvojamās telpas īres līgums ar īrnieku tiek izbeigts un tiek organizēta vai nu labprātīga dzīvojamās telpas atbrīvošana, vai prasības pieteikuma iesniegšana tiesā par izlikšanu," skaidro SIA "Rēzeknes Namsaimnieks".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu